Μία δημόσια πρωτοβουλία, με τη μορφή επίσημου αιτήματος, δρομολογήθηκε προκειμένου να επιτευχθεί η καθαίρεση του δημάρχου του Σαν Ντιέγκο Μπομπ Φίλνερ, ο οποίος αρνείται να παραιτηθεί παρά τον μεγάλο αριθμό των κατηγοριών εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο δημοκρατικός δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο είχε παραδεχθεί ανοικτά από τα τέλη Ιουλίου την «κακή συμπεριφορά» του προς τις γυναίκες και είχε διαβεβαιώσει πως θα ξεκινούσε ειδική εντατική θεραπεία από τις 5 Αυγούστου. Μολαταύτα, ο 70χρονος Φίλνερ αρνήθηκε να παραιτηθεί, παρά τις επίμονες παρακλήσεις των συνεργατών του και παραγόντων του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως η Γερουσιαστής της Καλιφόρνιας Νταϊάν Φέινστιν.

Χθες δύο πολίτες—ο εκδότης μίας εφημερίδας της ομοφυλοφιλικής κοινότητας και ένας σύμβουλος περιφερειακού σχεδιασμού—δρομολόγησαν μία πρωτοβουλία πολιτών με τη μορφή δημόσιου αιτήματος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αποβλέποντας στον πειθαναγκασμό του δημάρχου να αποχωρήσει.

Ο Φίλνερ έχει πλέον διορία έως τις 11 Αυγούστου για να ανταποκριθεί στο αίτημα, μετά την εκπνοή της οποίας οι εμπνευστές της θα πρέπει να συγκεντρώσουν 102.000 υπογραφές έως τις 26 Σεπτεμβρίου προκειμένου να επιτύχουν την καθαίρεση του δημάρχου.

Χθες εξάλλου παρουσιάσθηκε ακόμη ένα θύμα του φιλήδονου δημάρχου, το ένατο, που κατηγόρησε επίσης για σεξουαλική παρενόχληση τον Φίλνερ—ο οποίος βρίσκεται στην κεφαλή του δήμου από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η κατ’ επάγγελμα σωσίας της Μέριλιν Μονρόε, Έμιλι Γκίλμπερτ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox 5 πως είχε τραγουδήσει κατά τη διάρκεια μίας πολιτικής συγκέντρωσης του Φίλνερ. «Με πήρε στην αγκαλιά του με κάπως μεγαλύτερη ορμή και μετά το χέρι του γλίστρησε προς τα κάτω και μου χάιδεψε τους γλουτούς», διηγήθηκε η Γκίλμπερτ.

Μεταξύ των άλλων θυμάτων της απρεπούς συμπεριφοράς του δημάρχου ήταν και η υπεύθυνη Τύπου του Άιρην Μακόρμακ Τζάκσον, η οποία του έχει ασκήσει μήνυση και ζητεί αποζημίωση.

Η ίδια διηγείται πως ο Φίλνερ έκανε καθόλου φιλοφρονητικά, σεξουαλικού περιεχομένου, σχόλια για το πρόσωπό της και πως της ζητούσε να εργάζεται φορώντας μόνον τα εσώρουχά της, ενώ επίσης της έλεγε πως ήθελε να την παντρευτεί  και πως ανυπομονούσε να κοιμηθεί μαζί της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.