Τρεις συλλήψεις στη Γερμανία για σχέδιο δολοφονίας «απίστων»

Κυριότερος ύποπτος ένας Γερμανός με καταγωγή από τα Σκόπια


ΚΟΣΜΟΣ
15:21
12/11/2019
Τρεις συλλήψεις στη Γερμανία για σχέδιο δολοφονίας «απίστων»
loading

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στη Γερμανία στη δυτική πόλη Όφενμπαχ με την υποψία ότι σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κυριότερος ύποπτος είναι ένας 24χρονος Γερμανός, με καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος σχεδίαζε την κατασκευή εκρηκτικών και είχε επιχειρήσει να αγοράσει ένα όπλο στο διαδίκτυο. Οι δύο συνεργοί του είναι Τούρκοι υπήκοοι ηλικίας 21 και 22 ετών, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Οι τρεις ύποπτοι ήθελαν να δολοφονήσουν όσους περισσότερους «άπιστους» γινόταν στην επίθεσή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελέως της Φρανκφούρτης Νάντια Νίσεν.

Σύμφωνα με την Νίσεν, οι τρεις ύποπτοι φέρεται ότι στο παρελθόν είχαν δηλώσει σε άλλους ότι είναι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Στο σπίτι του κυριότερου υπόπτου βρέθηκαν ουσίες και εξοπλισμός που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών, είπε η ίδια. Οι αρχές κατέσχεσαν επίσης έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία.

Ο κυριότερος ύποπτος αναμένεται να εμφανιστεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστηρίου της Φρανκφούρτης, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει αν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης και θα διατάξει την προφυλάκισή του μέχρι να δικαστεί.

Ολλανδία: Θα εφεσιβάλει την δικαστική απόφαση που την υποχρεώνει να δεχτεί παιδιά από μητέρες που είχαν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος

Το ολλανδικό κράτος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εφεσιβάλει την δικαστική απόφαση, η οποία το υποχρεώνει να δεχτεί δεκάδες παιδιά μητέρων που είχαν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Χθες, Δευτέρα, ένα δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει ενεργά να βοηθήσει στον επαναπατρισμό 56 παιδιών που ζουν υπό άθλιες συνθήκες σε καταυλισμούς στη Συρία.

Οι Ολλανδοί υπουργοί Εξωτερικών και Δικαιοσύνης εξέδωσαν αμφότεροι ανακοινώσεις στις οποίες δηλώνουν την πρόθεσή τους να προσφύγουν κατά της δικαστικής απόφασης, η οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν έλαβε υπόψη της θέματα διπλωματίας.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει