Την απόλυτη τραγωδία έζησε μια οικογένεια στην Αυστραλία, χάνοντας ένα αγοράκι επτά μηνών από μηνιγγιτιδόκοκκο, που δεν διαγνώστηκε παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά.

Ο μικρός Malakai Paraone μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε δύο νοσοκομεία, αλλά όλοι οι γιατροί τον έστειλαν πίσω σπίτι του με παυσίπονα, αποδίδοντας τα συμπτώματά του στο ότι έβγαζε δόντια.

Τρία χρόνια μετά – το αγοράκι πέθανε το 2016- η έρευνα για τον θάνατό του επιβεβαίωσε πως η ζωή του άτυχου Malakai  χάθηκε εξαιτίας αυτών των λάθος διαγνώσεων.

Οι γονείς του τον είχαν πάει στο νοσοκομείο με πυρετό, πόνους και εξανθήματα, όμως οι γιατροί τα απέδωσαν σε έναν τραυματισμό του στον αγκώνα και στο ότι έβγαζε δόντια.

Μόνο με την τρίτη επίσκεψη, σε μία κλινική, έγινε σαφής η σοβαρότητα της κατάστασης του αγοριού, αλλά ήταν ήδη αργά.

Ο Malakai μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο Παίδων και μπήκε σε μηχανική υποστήριξη, όμως τρεις μέρες μετά την πρώτη του μεταφορά στο νοσοκομείο πέθανε.

Μιλώντας στο δικαστήριο, ο γιατρός Dr William Holloway από το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί το μωρό τόνισε πως η ασυνέπεια της αγωγής που του δόθηκε σε διαφορετικά νοσοκομεία πιθανώς συνέβαλε στο ότι τελικά έμεινε χωρίς σωστή διάγνωση.

Ο γιατρός πρότεινε να διασφαλίζεται πως η παρακολούθηση των παιδιών που ασθενούν γίνεται από το ίδιο νοσοκομείο ή τον ίδιο γιατρό, ώστε να εξασφαλίζεται και η συνέπεια και συνέχεια της θεραπείας.