Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε χθες, Κυριακή, γύρω στις 06:00 το πρωί έξω από νυκτερινό κέντρο στην Έγκωμη, στη Λευκωσία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αδελφών από τη Συρία, εκ των οποίων ο ένας φέρει τραύμα στο κεφάλι από πυροβολισμό και νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Ο δεύτερος τραυματίστηκε ελαφρά και απολύθηκε. 

Η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη δύο προσώπων.

Συγκεκριμένα 42χρονος, ο οποίος καταζητείτο δυνάμει δικαστικού εντάλματος, συνελήφθη όταν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, ανακόπηκε από την Αστυνομία σε δρόμο στη Λάρνακα.

Ο οδηγός του οχήματος, 43 ετών, συνελήφθη ως συνεργός.

Οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου ενώ για την ίδια υπόθεση καταζητούνται άλλα δύο πρόσωπα.

Τι λέει η Αστυνομία

Η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για υπόθεση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας.

Όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, «από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι συνεπλάκησαν πέντε πρόσωπα».

Ερωτηθείς για τις ηλικίες, ο κ. Σιάηλος είπε ότι οι καταζητούμενοι είναι ηλικίας 44, 42 και 37 ετών ενώ από τα θύματα, ο τραυματισμένος σοβαρά είναι 30 ετών και το δεύτερο πρόσωπο που είναι ελαφρότερα τραυματισμένο είναι 42 ετών.

Ερωτηθείς αν ισχύει η αναφορά του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου ότι κλήθηκε η Αστυνομία νωρίτερα το βράδυ, όταν ξεκίνησε η ένταση, ο κ. Σιάηλος είπε ότι η Αστυνομία κλήθηκε γύρω στις 2:40πμ.

«Μετέβησαν εκεί τρία μέλη του ΟΠΕ και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε καμία φασαρία. Έκαναν κάποια ώρα εκεί, έκαναν κάποιες εξετάσεις, δεν υπήρχε οτιδήποτε και αποχώρησαν», συμπλήρωσε.