Δίωξη κατά της Βασιλείας Κατσίφα, της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος εκτελέστηκε πριν από έναν χρόνο στο χωριό του, τις Βουλιαράτες, ασκήθηκε από τις αλβανικές Αρχές για τις δηλώσεις της στο ετήσιο μνημόσυνο του γιου της.

Η δικογραφία κατά της κ. Κατσίφα, έφθασε την Πέμπτη (31/10) από τα Τίρανα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αργυροκάστρου και σύμφωνα με αυτήν και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατηγορείται ότι διέπραξε το αδίκημα της υποκίνησης βίας και διεθνικού μίσους.

Η Βασιλεία Κατσίφα διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός, ότι έναν χρόνο μετά τον θάνατο του γιου της, δεν της έχει δοθεί το πόρισμα της Αστυνομίας για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε.

Κατά το μοιρολόι της, πάνω από τον τάφο του γιου της, ακούστηκε -μεταξύ άλλων- να λέει: «Δεν είναι κράτος τούτο. Σηκωθείτε λεβέντες, αρπάξτε τη γης. Είμαστε γηγενείς Έλληνες. Γης ελληνική Βόρεια Ήπειρος. Δεν θα μας σταματήσει τίποτα όσο κι αν μας φοβίσουν οι Τουρκαλάδες. Όσο κι αν μας φοβίσουν…

Λεβέντες μου όλοι νέοι, βγείτε αρπάξτε τα σπαθιά και τα τουφέκια. Γιατί φοβίζουν τον κόσμο όλον; Εδώ υπάρχει δικτατορία. Δεν υπάρχει κράτος».

Πλέον, η Εισαγγελία Αργυρόκαστρου είναι αυτή που θα κρίνει εάν υπάρχει ή όχι ποινικό αδίκημα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.