Ένας 15χρονος και ένας 67χρονος έχασαν τη ζωή τους από τα 6,6 Ρίχτερ που χτύπησαν το Μιναντάο στα βόρεια των Φιλιππίνων.

Το παιδί έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τοίχο που κατέρρευσε την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το σχολείο του στο Μαγκσαϊσάι, ενώ ο 67χρονος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν οι New York Times, πέθανε στην οικοδομή που δούλευε, κατά τη διάρκεια ανέγερσης μιας ευαγγελικής εκκλησίας.

Από τα 6,6 Ρίχτερ προκλήθηκαν πολλές ζημιές σε σχολεία, πολυκατοικίες και σπίτια.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης βρισκόταν στην ίδια περιοχή όπου έγινε ο σεισμός 6,4 βαθμών πριν από λιγότερες από δύο εβδομάδες που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), το οποίο διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

«Ζητάμε από τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι, αλλά σε επαγρύπνηση και τους παροτρύνουμε να μην διαδίδουν πληροφορίες που μπορούν να προκαλέσουν πανικό» είπε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε, Σαλβαντόρ Πανέλο.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται πάνω στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι κινήσεις και οι συγκρούσεις τεκτονικών πλακών προκαλούν συχνά σεισμούς και έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.