Η αστυνομία της Ινδίας υποδέχθηκε ως μεγάλη επιτυχία τη σύλληψη ενός διαβόητου υπόπτου λαθροκυνηγού, ο οποίος φέρεται ότι σκότωνε αρκούδες και έτρωγε τα πέη τους.

Όπως αναφέρει το BBC, ο άνδρας, γνωστός ως Yarlen, αναζητούνταν για χρόνια.

Οι Αρχές τέθηκαν σε συναγερμό όταν βρήκαν πτώματα αρκούδων χωρίς γεννητικά όργανα σε ένα εθνικό πάρκο. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες αρκούδες ανήκουν στο είδος των βραδύποδων, που είναι νυκτόβια εντομοφάγα και ζουν στην Ινδία.

Ο Ritesh Sirothia, εκπρόσωπος περιβαλλοντικής υπηρεσίας της Ινδίας ανέφερε ότι η νομαδική φυλή Pardhi-Behelia, της οποίας φέρεται να είναι μέλος ο ύποπτος, πιστεύει ότι το πέος του συγκεκριμένου ζώου είναι αφροδισιακό.

Αλλά ο Yarlen, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 19 Οκτωβρίου στην επαρχία Gujarat, ήταν επίσης κεντρική φιγούρα σε υπόθεση λαθρεμπορίου τίγρης και άλλων ειδών υπό εξαφάνιση στην κεντρική Ινδία.

Θεωρείται μάλιστα ότι χρησιμοποιούσε διαφορετικές ταυτότητες για να διαφεύγει τη σύλληψη.

Ο Sirothia είπε χαρακτηριστικά: «Δημιουργήσαμε ένα ειδικό δίκτυο για να τον εντοπίσουμε και να τον συλλάβουμε. Ήταν το πιο μακροχρόνιο κυνήγι μας, μας πήρε 6 χρόνια».

Ο Yarlen συνελήφθη για πρώτη φορά το 2013 όταν η αστυνομία εντόπισε δύο πτώματα αρκούδων βραδύποδων χωρίς γεννητικά όργανα και χοληδόχο κύστη. Πέρασε 1 χρόνο στη φυλακή μέχρι να απελευθερωθεί με εγγύηση.

Η φυλή Pardhi-Behelia παραδοσιακά ζει στα δάση του νότιου κομματιού της επαρχίας Madhya Pradesh και η επιβίωσή της εξαρτάται από το κυνήγι.

Στην Ινδία το κυνήγι άγριων ζώων είναι παράνομο, ακόμη και για τα μέλη των φυλών. Η κυβέρνηση της χώρας ισχυρίζεται ότι εργάζεται για να βρει εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης για τις φυλές, αλλά πολλά μέλη τους ακόμη εξακολουθούν να ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας.

Η χολή της αρκούδας, που παράγεται στο συκώτι και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για εκατοντάδες χρόνια και πετυχαίνει υψηλές τιμές στην παγκόσμια μαύρη αγορά.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.