Η Haus.me δεν φτιάχνει απλώς προκατασκευασμένα σπίτια, αλλά μικρούς ιδιωτικούς παραδείσους έξω από τα καθιερωμένα.

Έρχονται βλέπετε πανέτοιμα για χρήση, χωρίς να χρειάζονται τίποτα άλλο σε επίπεδο υποδομών ή χτισίματος.

Δεξαμενές νερού, παραγωγή πόσιμου νερού μέσω συμπύκνωσης του αέρα, ηλιακά πάνελ και ένα αυτόνομό σύστημα διαχείρισης λυμάτων του δίνουν την πολυπόθητη ανεξαρτησία να στήνεται παντού και να μην εξαρτάται από προϋπάρχουσες δομές και εγκαταστάσεις.

Τόσο το πατενταρισμένο σύστημα των παραθύρων του όσο και οι μονωμένοι τοίχοι του που βγαίνουν από 3D printer περιορίζουν σημαντικά την ενεργειακή κατανάλωση, μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια στη μόνη πηγή ρεύματος που χρειάζεται το σπίτι.

Όσο για το εσωτερικό, αυτό έχει ενσωματωμένη κάθε διαθέσιμη έξυπνη τεχνολογία, από έξυπνους θερμοστάτες και κάμερες Nest μέχρι ηχεία Sonos, ίντερνετ, προτζέκτορα 100 ιντσών και… Apple TV! Ακόμα και κλειδαριά εξώπορτας με δακτυλικό αποτύπωμα θα βρεις εδώ.

Και έρχεται πλήρως εξοπλισμένο με τα πάντα, από έπιπλα και ντουλάπια κουζίνας μέχρι και… ποτήρια του κρασιού. Και δεν πρόκειται μάλιστα για σπίτι που υιοθετεί απλώς έξυπνες τεχνολογίες, αλλά για μια κατασκευή που έχει ενσωματωμένη την έξυπνη λειτουργία από τα γεννοφάσκια της, καθώς μιλάμε για 24 συστήματα που συνεργάζονται για ξένοιαστη διαβίωση.

Ακόμα και τα επίπεδα οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα μετριούνται εδώ σε πραγματικό χρόνο!

Το Haus.me βγαίνει σε τρία μοντέλα, ένα στούντιο με κουζίνα και μπάνιο, ένα δυάρι (με κουζίνα και μπάνιο) και ένα δίπατο οικογενειακό σπίτι με τρεις κρεβατοκάμαρες και δύο μπάνια.

Όλα τους πολυτελή και με εντυπωσιακό σχεδιασμό, θα βγουν στην αγορά κάποια στιγμή στις αρχές του 2020. Δεν χρειάζονται θεμέλια ή άλλες κατασκευές, καθώς συναρμολογούνται στο εργοστάσιο και μεταφέρονται ολόκληρα στο οικόπεδο του πελάτη.

    Καθαρή ενέργεια, ελάχιστο αποτύπωμα στο περιβάλλον και έξυπνη αυτονομία είναι τα υλικά του μέλλοντος που προσφέρει ήδη η Ηaus.me από 200.000 ευρώ. Ως και 1 εκατομμύριο!