Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ τίμησε σήμερα με το ανώτατο παράσημο της χώρας «Στάρα Πλανινά» τον πρέσβη της Ελλάδας στη Σόφια Θρασύβουλο Σταματόπουλο.

Το υψηλότερο κρατικό βραβείο της Βουλγαρίας απονέμεται στον Έλληνα πρέσβη για την ιδιαίτερη συμβολή του στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και με αφορμή τη λήξη της θητείας του.

Στη σύντομη ομιλία του στη σημερινή τελετή στο προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος Ρόσεν Πλεβνελίεφ αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, προσθέτοντας ότι ο Έλληνας πρέσβης συνέβαλε ιδιαίτερα στην προώθησή τους.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος έδωσε έμφαση στη βελτίωση των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών, όπως και στη σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Στάθηκε, επίσης, και σε δύο σημαντικά γεγονότα που επισφράγισαν την ανάπτυξη των δεσμών μεταξύ των δύο γειτόνων και εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ: την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα επιτυχημένη και την πραγματοποίηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος Πλέβνελιεφ υπογράμμισε, καταλήγοντας, τη στρατηγική σημασία των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων.

«Οι εταιρικές σχέσεις στρατηγικής συνεργασίας έχουν ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή». Αυτό τόνισε, από την πλευρά του, του ο πρέσβης Θρασύβουλος Σταματόπουλος, επισημαίνοντας, ότι η επίσημη επίσκεψη του κ. Πλεβνελίεφ στην Αθήνα πριν ένα χρόνο ακριβώς ήταν η πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους από την περιοχή αφότου η νεοεκλεγμένη, τότε, κυβέρνηση στην Ελλάδα είχε αναλάβει καθήκοντα.

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρέσβη, το γεγονός αυτό συμβολίζει και καταδεικνύει τη σημασία που οι δύο χώρες αποδίδουν στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Καταλήγοντας, ο κ. Σταματόπουλος δήλωσε ότι κύριο μέλημά του κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν να προωθήσει όλα εκείνα τα στοιχεία και παράγοντες που ενώνουν τις δύο χώρες, με στόχο ένα καλύτερο κοινό μέλλον.