Μετανάστες εξεγέρθηκαν στη Μάλτα ζητώντας την ελευθερία τους

Αστυνομικός σε κέντρο κράτησης τραυματίστηκε ελαφρά


ΚΟΣΜΟΣ
12:51
21/10/2019
Μετανάστες εξεγέρθηκαν στη Μάλτα ζητώντας την ελευθερία τους
1
loading

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σε κέντρο κράτησης στη Μάλτα, όπου μετανάστες εξεγέρθηκαν ζητώντας την ελευθερία τους και πυρπόλησαν τουλάχιστον πέντε οχήματα.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν την περασμένη νύχτα σ' ένα πρώην στρατόπεδο του βρετανικού στρατού στο Χαλ Φαρ, κοντά στο αεροδρόμιο της Μάλτας.

Οι μετανάστες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τμήμα του συγκροτήματος, όμως εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως η κατάσταση τέθηκε και πάλι υπό τον έλεγχο των αρχών τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Τα κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών στη Μάλτα δέχονται πίεση καθώς εκατοντάδες μετανάστες έφθασαν το καλοκαίρι στο νησί, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Πολλοί απ' αυτούς μεταφέρθηκαν στη Μάλτα έπειτα από συμφωνία με άλλες χώρες της ΕΕ για την κατανομή τους στις χώρες αυτές, όμως οι περισσότεροι εξακολουθούν να βρίσκονται στο νησί, προκαλώντας πίεση στις περιορισμένες εγκαταστάσεις υποδοχής που αυτό διαθέτει.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σήμερα πως οι μετανάστες στο Χαλ Φαρ πυρπόλησαν αίθουσες καθώς και οχήματα που ανήκουν στο προσωπικό. Ένα όχημα της αστυνομίας υπέστη επίσης ζημιές.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Οι Μαλτεζοι είναι φασίστες

    Κανουν πλιάτσικο στις ακτές τις βόρειος Αφρικής και όποιον φτωχό ταλαιπωρημένο βρίσκουν τον απαγάγουν για να ζητήσουν λύτρα απο την οικογένειά του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει