Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση επταώροφης πολυκατοικίας την Τρίτη στην πόλη Φορταλέζα της βορειοανατολικής Βραζιλίας, σύμφωνα με νέο απολογισμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Πέντε άνθρωποι παραμένουν ακόμα αγνοούμενοι.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Εντουάρντο Χολάντα επιβεβαίωσε τον εντοπισμό της σορού μίας 31χρονης γυναίκας, ενώ δήλωσε ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα βρεθούν ζωντανοί οι πέντε αγνοούμενοι.

«Έχουμε πραγματοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν επιχειρήσεις διάσωσης στις οποίες άνθρωποι εντοπίστηκαν ζωντανοί έπειτα από 48 ώρες. Εργαζόμαστε βάσει αυτής της υπόθεσης» τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες από το AFP.

Εκτιμάται ότι 19 άνθρωποι βρίσκονται στην πολυκατοικία, που βρίσκεται σε μια συνοικία της ανώτερης μεσαίας τάξης της Φορταλέζα την ώρα που το κτίριο κατέρρευσε.

Μετά την κατάρρευση οι πυροσβέστες κατάφεραν να ανασύρουν εννέα ανθρώπους ζωντανούς.

Οι αρχές προς το παρόν έχουν ταυτοποιήσει τέσσερα από τα πέντε θύματα: εκτός από την 31χρονη γυναίκα, δύο άνδρες ηλικίας 30 και 60 ετών, καθώς και μία ηλικιωμένη γυναίκα 81 ετών. Η ταυτότητα το άλλου θύματος, το πτώμα του οποίου ανασύρθηκε από τα ερείπια την Τετάρτη, δεν έχει αποκαλυφθεί.

Τα αίτια κατάρρευσης παραμένουν άγνωστα, αν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κάτοικοι είχαν καταγγείλει ότι το κτίριο ήταν πολύ παλιό.

Η δημαρχία της Φορταλέζα αποκάλυψε την Τετάρτη ότι το κτίριο είχε κατασκευαστεί παράνομα, χωρίς οικοδομική άδεια.