Βουλευτής εξελέγη ο διάσημος βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής Ρομάριο, 44 χρόνων, στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Περίπου 136 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι κλήθηκαν χθες στις κάλπες για να εκλέξουν τον πρόεδρό τους, αλλά και τους κυβερνήτες και βουλευτές των 27 ομόσπονδων πολιτειών, καθώς και για να ανανεώσουν το εθνικό κοινοβούλιο και τα δύο τρίτα της Γερουσίας.

Σύμφωνα με το Ανώτερο Εκλογικό Δικαστήριο (TSE), ο πρώην επιθετικός της Μπαρτσελόνα και πρωταθλητής κόσμου, ο οποίος δεν έχει καμιά πείρα στην πολιτική, έλαβε 1,84% των ψήφων, δηλαδή 146.859 ψήφους στην ομόσπονδη πολιτεία του Ρίο με το ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSB). Το PSB υποστηρίζει την υποψηφιότητα στην προεδρία της Ντίλμα Ρούσεφ (Κόμμα των Εργατών), η οποία υποστηρίζεται και από τον απερχόμενο πρόεδρο Λούλα.

Με σύνθημα της εκστρατείας του «υπολογίζω σε σας για να βάλουμε άλλο ένα γκολ για τη Βραζιλία», ο Ρομάριο υποσχέθηκε να υποστηρίξει τη δημιουργία αθλητικών προγραμμάτων και πολιτικών υπέρ των προσώπων με αναπηρίες, καθώς μία από τις κόρες του πάσχει από το σύνδρομο Ντάουν.

Ο Ρομάριο, ο οποίος λέει ότι έχει φτάσει το μυθικό ρεκόρ των 1.000 γκολ, έθεσε επισήμως τέλος στην καριέρα του το Μάρτιο του 2008, μετά το τελευταίο συμβόλαιό του ως προπονητή-παίκτη της ομάδας Βάσκο ντε Γκάμα.