Στα έξι της χρόνια η Ρωσίδα Darina Shpengler χαμογέλασε για πρώτη φορά. Είχε γεννηθεί χωρίς χείλη και πηγούνι και χρειάστηκε μια χειρουργική επέμβαση που της άλλαξε τη ζωή για να κάνει αυτό που ήταν αυτονόητο για όλους τους συνομήλικούς της: να χαμογελάσει.

Όπως αναφέρει η New York Post, η επέμβαση είχε διάρκεια έντεκα ωρών και έγινε την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο Great Ormond Street Hospital στο Λονδίνο, όπου ουσιαστικά οι γιατροί της έφτιαξαν νέο σαγόνι.

Η διάγνωση για το κορίτσι παραμένει ασαφής, ωστόσο οι γιατροί πιστεύουν πως το πρόβλημά της οφείλεται σε κάποια διαταραχή. Το αποτέλεσμα είναι πως έχει επηρεαστεί η δυνατότητά της να τρώει, να μιλάει, να γελάει και να χαμογελάει.

Η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε είναι η πρώτη από πολλές ακόμα, με τις οποίες οι γιατροί ελπίζουν να της δώσουν ένα ολοκληρωμένο πρόσωπο.

«Φτιάξαμε για τη Darina ένα ωραίο μικρό σαγόνι, είναι σε καλή θέση, και τοποθετήσαμε περισσότερο δέρμα στον λαιμό της» περιέγραψε ο Δρ David Dunaway.

Η μητέρα της Elena Shpengler λέει πως η επέμβαση επέτρεψε στην κόρη της να χαμογελάσει για πρώτη φορά. «Η κόρη μας άλλαξε εντελώς και έμαθε να γελάει» προσθέτει.