Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων και η απελευθέρωση όλων όσοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών με την αστυνομία, εμφανίζονται οι διαδηλωτές, οι οποίοι τονίζουν ότι δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση.

«Δεν εμπιστευόμαστε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ούτε και το δήμαρχο. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είπε ότι δεν θα δεχόμασταν επίθεση, αλλά μας επιτέθηκαν. Προσπαθούν να μας κάνουν να συμβιβαστούμε», ανέφερε ένας από τους διαδηλωτές.

Στην Άγκυρα εν τω μεταξύ, οι συμπλοκές των διαδηλωτών με τους αστυνομικούς συνεχίζονται.

Δεκάδες συνελήφθησαν, ενώ για μια ακόμα φορά οι δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κανόνια νερού για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στην Κωνσταντινούπολη, καθώς σε λίγες ώρες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση οπαδοί του Τούρκου πρωθυπουργού.

Η οργάνωση «Αλληλεγγύη του Ταξίμ» που συνενώνει τους διαδηλωτές που κατέλαβαν το πάρκο Γκεζί, δήλωσε ότι «θα συνεχίσει την αντίσταση σε κάθε ανομία και αδικία».

«Τη 18η ημέρα της αντίστασής μας, εξακολουθούμε να παραμένουμε σε αφύπνιση στο όνομα της ελευθερίας, της ιδιωτικής ζωής, των δέντρων μας, του πάρκου μας και την πόλης. Αυτή είναι μόνο η αρχή, ο αγώνας συνεχίζεται» – επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

Δείτε εδώ όλα τα θέματα για τις δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία.