Έρευνα του ΟΗΕ στη Βενεζουέλα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Για εχθρική απόφαση κάνει λόγο ο πρεσβευτής της χώρας στον Οργανισμό


ΚΟΣΜΟΣ
23:08
27/09/2019
Έρευνα του ΟΗΕ στη Βενεζουέλα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
loading

Τη δημιουργία «ανεξάρτητης διεθνούς αποστολής» στη Βενεζουέλα αποφάσισε το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αποστολή που θα αναλάβει να ερευνήσει παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχουν διαπραχθεί από το 2014 στη χώρα και στις οποίες περιλαμβάνονται βασανιστήρια και χιλιάδες εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας Χόρχε Βαλέρο απέρριψε την «εχθρική απόφαση», η οποία προτάθηκε κατά τη σημερινή τελευταία ημέρα της συνόδου του Συμβουλίου από χώρες στις οποίες περιλαμβάνονται η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Χιλή, η Κολομβία και το Περού, που φιλοξενούν εκατομμύρια Bενεζουελανούς πρόσφυγες, και υπογράμμισε πως εντάσσεται σε εκστρατεία με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτή η μικρή ομάδα χρησιμοποιεί τα εργαλεία που τους παραδόθηκαν από την αμερικανική αυτοκρατορία, είναι επαίσχυντοι υπήκοοι της διοίκησης του προέδρου Τραμπ» είπε ο Βαλέρο κατά τις συνομιλίες, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το κείμενο της απόφασης, που υποστηρίχθηκε και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο στη Γενεύη με 19 ψήφους έναντι 7 κατά και 21 αποχές.

«Πιστεύουμε πως χρειάζεται να γίνουν σοβαρά και αξιόπιστα βήματα για να υπάρξει λογοδοσία. Και τα βήματα αυτά δεν γίνονται στο εσωτερικό της Βενεζουέλας» δήλωσε η πρεσβευτής της Βραζιλίας Μαρία Νάζαρετ Φαράνι Αζεβέντο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει