Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως πίστευε ότι μονάχα η πλευρά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ του τηλεφωνήματός τους του Ιουλίου θα δινόταν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την περίληψη της τηλεφωνικής κλήσης, που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση Τραμπ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πίεσε τον Ζελένσκι να διεξάγει έρευνα για τον πολιτικό αντίπαλό του, τον πρώην αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, σε συντονισμό με τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τον προσωπικό δικηγόρο του μεγιστάνα.

«Προσωπικά πιστεύω ότι ορισμένες φορές τέτοιου είδους τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ προέδρων ανεξαρτήτων χωρών δεν θα πρέπει να δίνονται στη δημοσιότητα» είπε ο Ζελένσκι σε ουκρανικά ΜΜΕ, σε μια ενημέρωση στη Νέα Υόρκη, που προβλήθηκε στην Ουκρανία.

«Απλά πίστευα ότι θα έδιναν στη δημοσιότητα το δικό τους μέρος».

Η καταγγελία μάρτυρα δημόσιου συμφέροντος

Τα μέλη των Επιτροπών Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας θα μπορέσουν να διαβάσουν αργότερα την καταγγελία που υπέβαλε ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ένα στέλεχος του Κογκρέσου, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι θα υποβληθούν δύο αντίγραφα αυτής της καταγγελίας απόψε.

Ο βουλευτής Ντέβιν Νούνες, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής, είπε ότι η DNI (διεύθυνση υπηρεσιών πληροφοριών) θα δώσει τα αντίγραφα και όλα τα μέλη της Επιτροπής «θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν» αυτό το κείμενο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.