Ακυρώθηκε χθες από την ιαπωνική αεροπορική εταιρεία Japan Airlines Co η πτήση ενός αεροσκάφους Dreamliner 787, αφού παρουσιάστηκε ξανά πρόβλημα.

Οι μηχανικοί εντόπισαν έναν ελαττωματικό αισθητήρα πίεσης σε μία από τις πρόσφατα ενισχυμένες μπαταρίες λιθίου-ιόντων και η εταιρία αντικατέστησε το 787 με ένα παλιότερο 767.

Το αεροσκάφος της Boeing είναι ένα από τα 50 Dreamliner που βρίσκονται προσεδαφισμένα για τουλάχιστον 3 μήνες, εξαιτίας προβλήματος που είχε εντοπιστεί στις μπαταρίες του αεροπλάνου. Η Boeing κατάφερε να πάρει την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές προκειμένου να ανανεώσει το σύστημα των μπαταριών που περιβάλλει τις κυψέλες λιθίου-ιόντων.

Το πρόβλημα που διαπιστώθηκε στην πτήση της Κυριακής με δρομολόγιο Τόκιο-Πεκίνο, προκλήθηκε από ταινία που λανθασμένα είχε παραμείνει πάνω από τον αισθητήρα πίεσης, όταν οι μηχανικοί της Boeing είχαν εγκαταστήσει τη νέα μπαταρία, ανακοίνωσε η Japan Airlines σε δελτίο Τύπου. Αυτό δεν είχε ως αποτέλεσμα να προκύψει κάποιο πρόβλημα με την μπαταρία, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

Το περιστατικό, αν και ήσσονος σημασίας, προέκυψε λίγο αφότου η αεροπορική εταιρία επανέφερε τα αεροσκάφη τύπου Dreamliner στο στόλο της και ίσως εγείρει για μια ακόμη φορά τις ανησυχίες των ταξιδιωτών.