Οι Ταλιμπάν διέψευσαν οποιαδήποτε ανάμιξη τους στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στο ανατολικό Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι ουδέποτε υποστήριζαν επιθέσεις εναντίον οργανώσεων αρωγής.

Στην επίθεση που σημειώθηκε στα γραφεία της ΔΕΕΣ στην πόλη Τζαλαλαμπάντ της επαρχίας Νανγκαρχάρ έχασε τη ζωή του ένας Αφγανός φρουρός και άλλος ένας τραυματίστηκε. Οι δράστες σκοτώθηκαν αργότερα σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Οι επτά ξένοι εργαζόμενοι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο απομακρύνθηκαν εγκαίρως με τη βοήθεια αστυνομικών και μόνο ένας από αυτούς τραυματίστηκε ελαφρά.

«Οι Ταλιμπάν δεν εξαπολύουν επιθέσεις σε πολίτες ή σε αυτούς που υπηρετούν το λαό και δεν συνδέονται με υπηρεσίες πληροφοριών αλλά αντιθέτως, τους βοηθάμε για το καλό του λαού μας», δήλωσε ένας εκπρόσωπός τους, ο Κάρι Γιουσούφ Αχμάντι.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οποιοσδήποτε επιτίθεται σε γραφεία της ΔΕΕΣ στο Αφγανιστάν αφότου η οργάνωση δραστηριοποιήθηκε στο Αφγανιστάν, στα μέσα της δεκαετίας του ’80.