Βρετανός ΥΠΕΞ: Σαφές το περίγραμμα συμφωνίας για το Brexit, σε κρίσιμη φάση οι συνομιλίες

Θέλουμε να άρουμε το αντιδημοκρατικό backstop, ξεκαθαρίζει


ΚΟΣΜΟΣ
10:53
16/09/2019
Βρετανός ΥΠΕΞ: Σαφές το περίγραμμα συμφωνίας για το Brexit, σε κρίσιμη φάση οι συνομιλίες
loading

Ξεκάθαρο είναι πλέον το περίγραμμα ενδεχόμενης συμφωνίας για το Brexit κι έτσι οι συνομιλίες για το διαζύγιο ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ βρίσκονται σε κρίσιμη φάση, όπως δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

«Μιλήσαμε για πολλές λεπτομέρειες και το περίγραμμα μιας συμφωνίας είναι τώρα πολύ σαφές» δήλωσε ο Ράαμπ στον ραδιοσταθμό του BBC πριν από τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα στο Λουξεμβούργο ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με ηγέτες της ΕΕ. «Πιστεύω πως αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο, ο πρωθυπουργός οικοδομεί πάνω στις προηγούμενες συνομιλίες που είχαμε αφότου ήρθε στην εξουσία».

«Αυτό που ζητούμε είναι πολύ σαφές: Θέλουμε να άρουμε το αντιδημοκρατικό backstop και θέλουμε να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τη μελλοντική σχέση μας σε μια άριστη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου» δήλωσε ο Ράαμπ.

Ο ίδιος πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πως η Βρετανία ελπίζει ότι θα μπορέσει να σφραγίσει συμφωνία κατά τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαγάγει η ΕΕ στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

«Αυτό είναι το μέρος όπου μπορεί να γίνει μια συμφωνία», δήλωσε ο Ράαμπ.

Πρόσθεσε πως, αν η σύναψη μιας συμφωνίας δεν καταστεί δυνατή, η Βρετανία θα αποχωρήσει έτσι κι αλλιώς στις 31 Οκτωβρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει