Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, Τιμή στους νεκρούς των Δίδυμων Πύργων

Στις 11 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από την ημέρα που συντάραξε τον σύγχρονο κόσμο, όταν δύο αεροπλάνα έπεσαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και ένα στο Πεντάγωνο. Η σημαία των ΗΠΑ με φόντο τη Νέα Υόρκη και την περιοχή που κάποτε δέσποζαν οι Δίδυμοι Πύργοι, δημιουργεί μια γαλήνη, που θέλει να «κρύψει» τις μνήμες από τον προ 18 χρόνων εφιάλτη, που οδήγησε στον θάνατο 2.753 ανθρώπους.

Μπαχάμες, Καραϊβική, Η κυριολεκτική έννοια του «υγρός τάφος»

Ένα φέρετρο γεμάτο με νερό ήταν ένα από τα αντικείμενα που παρέσυρε με το πέρασμά του ο φονικός τυφώνας «Ντόρια». Βρίσκεται στο νεκροταφείο ΜακΛειν και αποτυπώνει πλήρως πώς έπληξε την περιοχή το καταστροφικό καιρικό φαινόμενο, που άφησε πίσω του τουλάχιστον 50 νεκρούς, ενώ 2.500 άνθρωποι αγνοούνται.

Βαρκελώνη, Καταλονία, Με το βλέμμα στην ανεξαρτησία

Η Εθνική Ημέρα της Καταλονίας κινητοποίησε πολλούς κατοίκους της περιοχής, με χιλιάδες ανθρώπους να κατακλύζουν τους δρόμους της Βαρκελώνης, για να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο την επιθυμία τους για ανεξαρτητοποίηση από την Ισπανία.

Σαντιάγκο, Χιλή, Το φως της ελευθερίας στις ψυχές των ανθρώπων

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις επαγρύπνησης που πραγματοποιήθηκαν στη Χιλή, με αφορμή την 46η επέτειο από το στρατιωτικό πραξικόπημα του στρατηγού Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο οποίος ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση του σοσιαλιστή ηγέτη Σαλβατόρ Αλιέντε, για να επιβάλει τη στρατιωτική δικτατορία. Το Εθνική Στάδιο του Σαντιάγκο γέμισε από αναμμένα κεριά που άφησαν μικροί και μεγάλοι σε μια συμβολική κίνηση.

Φρανκφούρτη, Γερμανία, Αστραφτερή έκθεση με την αυτοκίνηση στο επίκεντρο

Η 68η Διεθνής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης άνοιξε τις πύλες της στις 10 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 22 του μήνα θα τραβά επάνω της όλα τα βλέμματα των ανθρώπων που λατρεύουν την κίνηση στις τέσσερις ρόδες. Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δεν θα μπορούσε να απουσίαζε από εκεί.

Χονγκ Κονγκ, Συντονισμένες φωνές εναντίωσης

Οι μαζικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται στο Χονγκ Κονγκ, καθώς η απόφαση της πρωθυπουργού, Κάρι Λαμ, να αποσύρει πλήρως το νομοσχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην κυρίως Κίνα δεν κρίθηκε επαρκής από πλευράς διαδηλωτών, οι οποίοι… το έριξαν στο τραγούδι.

Χουάρες, Μεξικό, Ένα παράθυρο προς την ελπίδα

Μετανάστες από την Κεντρική Αμερική περιμένουν στην πόλη Χουάρες του Μεξικού, δίπλα στα σύνορα με τις ΗΠΑ, να εγκριθεί η αίτησή τους για χορήγηση ασύλου. Η Ουάσιγκτον θα αρνείται το άσυλο σε ανθρώπους που φθάνουν στα νότια χερσαία σύνορά της, σύμφωνα με νέο μέτρο της κυβέρνησης Τραμπ.

Μόντσα, Ιταλία, Η «κόκκινη θάλασσα» που κατέκλυσε την πίστα

Η νίκη του Σαρλ Λεκλέρκ, του πιτσιρικά οδηγού της Ferrari, στην έδρα της Scuderia, έκανε τους χιλιάδες Ιταλούς τιφόζι του μηχανοκίνητου αθλητισμού να… τρελαθούν από τη χαρά τους και να δημιουργήσουν μια «κόκκινη θάλασσα» με την παρουσία τους, αμέσως μετά την πτώση της καρό σημαίας.