«Επαίσχυντη» χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για την αναστολή των εργασιών του κοινοβουλίου, από σήμερα το βράδυ, ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν και επιβεβαίωσε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν και σε σημερινή τους συνάντηση να μην στηρίξουν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών πριν η κυβέρνηση συμμορφωθεί με το νόμο που αποκλείει την έξοδο της χώρας χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

«Πιστεύω είναι επαίσχυντο. Το κοινοβούλιο θα έπρεπε να συνεδριάζει. Θα έπρεπε να κρατά υπόλογη την κυβέρνηση. Και ο πρωθυπουργός φαίνεται να θέλει να αποφύγει τις ερωτήσεις» είπε ο Κόρμπιν.

Μετά την συνάντηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης και σήμερα για να εξετάσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους, η επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζο Σουίνσον επιβεβαίωσε επίσης ότι θα καταψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης για εκλογές. Ο επικεφαλής του Εθνικού κόμματος Σκοτίας στο Ουέστμινστερ δήλωσε: «Εάν ο Μπόρις Τζόνσον θέλει εκλογές, θα πρέπει να τηρήσει τον νόμο και να αποσύρει από το τραπέζι τη μη συμφωνία. Είναι αδιανόητο το ότι ο πρωθυπουργός δεν σέβεται τη δημοκρατία και θα επιδιώξει να κλείσει το κοινοβούλιο και να προωθήσει ένα ακραίο Brexit κατά της θέλησης του κοινοβουλίου και του λαού. Μόλις η απειλή της μη συμφωνίας φύγει από το τραπέζι, θα κινηθούμε για πρόωρες εκλογές».

Με τα υπόλοιπα κόμματα θα συμπλεύσει και το Κόμμα της Ουαλίας, το οποίο υποστήριξε δια της επικεφαλής του στο κοινοβούλιο Λιζ Ρόμπερτς ότι η προσπάθεια του πρωθυπουργού να υπονομεύσει τον νόμο πρέπει να διακοπεί, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να υποστεί νομικές συνέπειες.