Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, υπαινίχθηκε πως θα επιδιώξει την επανεκλογή του τον ερχόμενο χρόνο στην ηγεσία της χώρας, προκειμένου να διασφαλισθεί η συνέχεια της πολιτικής που έχει χαράξει, αν και δεν ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του.

Ο Σάντος δήλωσε σε δημοσιογράφους πως θα προχωρήσει σε μια επίσημη ανακοίνωση ως τη λήξη της διορίας για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων τον Νοέμβριο.

«Θέλω να δω σαφώς αναμφίβολα ότι οι κυβερνητικές πολιτικές θα συνεχισθούν απρόσκοπτα και μετά τις 7 Αυγούστου 2014», είπε, αναφερόμενος στην ημερομηνία που θα αναλάβει καθήκοντα η νέα ηγεσία.

«Θέλω να επανεκλεγεί η πολιτική για την ειρήνη, θέλω να επανεκλεγεί η πολιτική για την κατοικία, να επανεκλεγούν όλα όσα έχουν μειώσει τη φτώχεια», δήλωσε εμφατικά.

Ο Σάντος ανακοίνωσε επίσης ότι ο υπουργός Οικιστικής Πολιτικής Χέρμαν Βάργας Γιέρας, ο οποίος ήταν επικεφαλής του προγράμματος για την παροχή 100.000 κατοικιών σε αναξιοπαθούντες, παραιτήθηκε από το αξίωμά του και θα ηγείται πλέον ενός ιδρύματος, το οποίο το 2010 είχε συμβάλλει στην εκλογή του νυν προέδρου.