Αντίποινα για τους πολέμους των ΗΠΑ το χτύπημα στη Βοστόνη

Τι αναφέρει σε χειρόγραφο μήνυμα πριν τη σύλληψή του ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ


ΚΟΣΜΟΣ
19:02
16/05/2013
Αντίποινα για τους πολέμους των ΗΠΑ το χτύπημα στη Βοστόνη
loading

Ο κατηγορούμενος για τις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστόνης Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο οποίος συνελήφθη όταν εντοπίστηκε να προσπαθεί να κρυφτεί σε μια βάρκα, είχε αφήσει ένα χειρόγραφο μήνυμα με το οποίο περιέγραφε την πράξη του ως «αντίποινα» για τους πολέμους των ΗΠΑ σε μουσουλμανικές χώρες, υποστήριξε σήμερα σε ρεπορτάζ του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές το κανάλι ανέφερε ότι ο 19χρονος Τσαρνάεφ έγραψε με στυλό ένα μήνυμα μέσα στη βάρκα όπου τον βρήκαν οι αστυνομικοί, τέσσερις ημέρες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνης.

Το μήνυμα αυτό συνοψίζεται στην αντίληψη ότι "όποιος επιτίθεται σε έναν μουσουλμάνο, επιτίθεται σε όλους τους μουσουλμάνους".

Το FBI δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την πληροφορία αυτή.

Σύμφωνα πάντα με το CBS ο Τζοχάρ χαρακτήρισε "μάρτυρα" τον μεγαλύτερο αδελφό του, Ταμερλάν Τσαρνάεφ, 26 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του από την αστυνομία.

"Βασικά, το σημείωμα έλεγε (. . .) οι επιθέσεις είναι αντίποινα για τα εγκλήματα των ΗΠΑ εναντίον των μουσουλμάνων σε χώρες όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν και ότι τα θύματα της Βοστόνης ήταν παράπλευρες απώλειες, με τον ίδιο τρόπο που αθώα θύματα ήταν παράπλευρες απώλειες στους πολέμους των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο" είπε ο δημοσιογράφος Τζον Μίλερ, ο οποίος είναι πρώην εκπρόσωπος του FBI.

Από τις εκρήξεις των δύο βομβών στη Βοστόνη σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 264. Ομοσπονδιακοί αστυνομικοί συνέλαβαν στις 19 Απριλίου τον Τζοχάρ ο οποίος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε θάνατο εάν κριθεί ένοχος από τα δικαστήρια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει