Τουλάχιστον διακόσιοι άνθρωποι διασώθηκαν από την ισπανική ακτοφυλακή, καθώς επιχειρούσαν να περάσουν από τη βόρεια Αφρική στην Ισπανία.

Την ίδια ώρα, οι τόνοι στη δημόσια συζήτηση ανεβαίνουν για τα πλοία των ΜΚΟ και τον ρόλο που διαδραματίζουν, έπειτα από ακόμα μία διένεξη ανάμεσα σε κράτη-μέλη της ΕΕ τον περασμένο μήνα, με αφορμή διασώσεις που έκανε πλοίο ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Μεσόγειο.

Στο Στενό του Γιβραλτάρ εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 73 άνθρωποι που επέβαιναν σε τρία πλεούμενα, ανάμεσά τους 10 ανήλικοι. Ακόμα 110 άνθρωποι που επέβαιναν σε πέντε βάρκες διασώθηκαν στη Θάλασσα του Αλμποράν. Στην πλειονότητά τους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, θα μεταφερθούν στο λιμάνι της Μάλαγας.

Οι αφίξεις μεταναστών στην Ισπανία ως τα μέσα του Αυγούστου ξεπέρασε τους 18.000, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 39% από την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Στοιχεία του ΟΗΕ καταδεικνύουν ότι οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν από το 1 εκατομμύριο και πλέον το 2015 σε περίπου 141.500 ανθρώπους πέρυσι, ενώ άλλοι σχεδόν 15.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή κηρυχθεί αγνοούμενοι στη θάλασσα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.