Μπολσονάρου για Αμαζόνιο: Θα μπορούσα να κατηγορήσω για τους εμπρησμούς τους… Αρειανούς

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας επαναλαμβάνει τις υποψίες του σε βάρος των ΜΚΟ


ΚΟΣΜΟΣ
23:24
22/08/2019
Μπολσονάρου για Αμαζόνιο: Θα μπορούσα να κατηγορήσω για τους εμπρησμούς τους… Αρειανούς
7
loading

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου καταφέρθηκε σήμερα εναντίον του Τύπου, τον οποίο κατηγορεί ότι στρέβλωσε τις δηλώσεις του περί ευθύνης των μη κυβερνητικών οργανώσεων στις φωτιές στο δάσος του Αμαζονίου, επαναλαμβάνοντας, εντούτοις, ότι «οι ισχυρότερες υποψίες προέρχονται» από τις ΜΚΟ.

«Ουδέποτε κατηγόρησα τις ΜΚΟ για τις φωτιές στον Αμαζόνιο. Είναι απίστευτα όσα γράφονται στις εφημερίδες» είπε σε δημοσιογράφους στη Μπραζίλια.

«Ο βραζιλιάνικος Τύπος περνά τον καιρό του επινοώντας ιστορίες, όμως το να με κατηγορούν ότι είμαι (ένας) Νέρωνας που βάζει φωτιές είναι ανεύθυνο, είναι σαν να κάνουν εκστρατεία εναντίον της Βραζιλίας» υποστήριξε.

«Υπάρχουν πάντα δασικές πυρκαγιές και θα υπάρχουν πάντα. Δυστυχώς, αυτό συνέβη στην Αμαζονία».

Ο ακροδεξιός πρόεδρος εξήγησε ότι θα μπορούσε επίσης να κατηγορήσει για αυτούς τους «εμπρησμούς (…) τους αυτόχθονες, τους Αρειανούς… ή τους μεγάλους γαιοκτήμονες».

«Όλος ο κόσμος μπορεί να θεωρηθεί ύποπτος. Όμως, οι ισχυρότερες υποψίες προέρχονται από τις ΜΚΟ» σημείωσε.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο INPE, 75.336 δασικές πυρκαγιές έχουν καταγραφεί στη Βραζιλία, πολλές εκ των οποίων στο δάσος του Αμαζονίου, από τον Ιανουάριο έως τις 21 Αυγούστου, ήτοι 84% περισσότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Χθες, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου υπαινίχθηκε πως οι μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης του περιβάλλοντος θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει αυτές τις πυρκαγιές.

«Οι ΜΚΟ χάνουν χρήματα που προέρχονται από τη Νορβηγία και τη Γερμανία. Δεν έχουν πλέον δουλειές, προσπαθούν να με ανατρέψουν» υποστήριξε σήμερα, αναφερόμενος στην αναστολή από αυτές τις δύο χώρες, των επιδοτήσεών τους στο Ταμείο για τον Αμαζόνιο, που δημιουργήθηκε για την προστασία του «πνεύμονα του πλανήτη».

«Τα χρήματα στα ταμεία των ΜΚΟ δεν χρησιμεύουν ούτε στη μάχη κατά των πυρκαγιών ούτε στο να ξαναφυτευτούν δέντρα» σημείωσε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.

«Εάν ολόκληρος ο κόσμος αρχίσει να υψώνει εμπορικούς φραγμούς (εναντίον της Βραζιλίας), οι αγροτικές συναλλαγές μας θα καταγράψουν πτώση, η οικονομία θα κατρακυλήσει (…) και η ζωή σας, εσάς των εκδοτών, των ιδιοκτητών τηλεοπτικών δικτύων θα είναι πιο περίπλοκη» προειδοποίησε.

«Αυτή η περιβαλλοντική ψύχωση σας εμποδίζει να δράσετε» κι «εγώ θέλω να σώσω τη Βραζιλία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Ούστ!

  Φασιστόμουτρο από τα λίγα! Πρωτοξάδελφος με τους ακροδεξιούς της Νέας Δημοκρατίας!

 2. avatar καπιταλισμος αφου

  οσο το κερδος των επιχειρησεων μπαινει πανω απο τις ζωες αυτα θα γινονται

 3. avatar Μαρη τζαζλή

  δεν μας αφορά το τί μεταχείριση επιφυλασσεις στο συγκεκριμένο πίσω μέρος του σώματός σου. Νομίζεις ότι όλοι ασχολούνται με [...] σου ;

  1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

   Το ότι σε ένα σχόλιο που αναφέρθηκα στο τι λέει ο φασίστας πρόεδρος της Βραζιλίας για τους γκευ τους αριστερούς και τους μετανάστες εσένα το μάτι πέφτει μόνο στους γκευ δείχνει ότι μάλλον (...). Άλλωστε όποιος έχει τη μύγα...

  2. avatar Στην λουλου 0:42

   πήγαινε

 4. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Μόνο για τους γκευ τους αριστερούς και τους μετανάστες είναι λαλιστατος. Τώρα δεν ξέρει δεν είδε

  1. avatar Stateless

   Και όμως, είδε κάπου στον Αμαζόνιο, έναν \"κουνιστό\" με σφυροδρέπανο, που μιλούσε σπαστά Βραζιλιάνικα, να κρατάει μια αναμμένη δάδα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει