«Τουρκικά drones σαρώνουν το Αιγαίο και συγκεντρώνουν πληροφορίες»

Επιπλέον πετούν πάνω από Κύπρο και Συρία, αναφέρει δημοσίευμα


ΚΟΣΜΟΣ
10:40
22/08/2019
«Τουρκικά drones σαρώνουν το Αιγαίο και συγκεντρώνουν πληροφορίες»
8
loading

Σάλο έχει προκαλέσει ένα τουρκικό δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο Ερντογάν παρακολουθεί Ελλάδα, Κύπρο και Συρία μέσω drone.

Ειδικότερα, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην σελίδα savunmasanayist.com, τουρκικά drones «σαρώνουν» Αιγαίο, Κύπρο και Συρία και προσφέρουν ιδιαίτερα πολύτιμες πληροφορίες στα κέντρα λήψεως πολιτικών και στρατιωτικών αποφάσεων στην Άγκυρα. Με τη χρήση των drones η Τουρκία θέλει να γνωρίζει τις κινήσεις που γίνονται από πλευράς Ελλάδας και Κύπρου.

Αν και η τουρκική πλευρά εμφανίζει τις κινήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ως ενέργειες που αφορούν στην προστασία των δικών της συμφερόντων, εντούτοις έχει και τη δυνατότητα να καταγράψει πολύ περισσότερα πράγματα που έχουν ιδιαίτερη στρατιωτική σημασία.

Οι αποκαλυπτικοί χάρτες

Η ίδια ιστοσελίδα δημοσιεύει και τρεις χάρτες με τις διαδρομές που ακολουθούν τα τουρκικά drones σε τρεις διαφορετικές περιοχές, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στη Συρία. Πρόκειται, άλλωστε, για τρεις περιοχές που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στον πρώτο χάρτη παρουσιάζεται η πορεία που ακολουθεί το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του Αιγαίου. Το εν λόγω ιπτάμενο σκάφος κινείται κατά μήκος των τουρκικών παραλίων στο Αιγαίο. Ωστόσο, φαίνεται πως από την πορεία του δεν γλιτώνει και η ελληνική πλευρά.

Ο δεύτερος χάρτης δείχνει την πορεία του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Κύπρο. Από τα τουρκικά παράλια κατευθύνεται στη χερσόνησο της Καρπασίας.

Πάνω από την Καρπασία μέχρι και την περιοχή όπου έχει αγκυροβολήσει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» είναι εμφανές ότι γίνεται παρακολούθηση ολόκληρου του ανατολικού άκρου της Καρπασίας.

Τέλος, ο τρίτος χάρτης παρουσιάζει την πορεία των drones στη Συρία. Κινούνται πάνω από τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας και προχωρούν σε βάθος εντός του συριακού εδάφους με σαφή πρόθεση να ελέγξουν και τις εν λόγω περιοχές.

Στο δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας, αναφέρονται τα εξής: «Στο παρόν στάδιο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποιούν δραστηριότητες αναγνώρισης και παρατήρησης ταυτόχρονα στο Αιγαίο, την Κύπρο και τη Συρία, εντοπίζοντας ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια στην περιοχή και μεταφέρουν τις πληροφορίες στα κέντρα επιχειρήσεων, κατά τρόπο ώστε να αποφεύγονται ανεπιθύμητα περιστατικά σε περιοχές όπου βρίσκονται τουρκικές μονάδες».

Η τουρκική Αεροπορία έχει στη διάθεσή της δύο μοντέλα μη επανδρωμένων αεροσκαφών τα ΑΝΚΑ και Μπαϊρακτάρ ΤΒ2.

Αναφέρεται ότι υπάρχουν πέραν των 100 ΑΝΚΑ και Μπαϊρακτάρ ΤΒ2, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Διοίκησης Στρατοφυλακής, της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας και του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πρωτοεντάχθηκαν στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2014 και σήμερα χρησιμοποιούνται ευρέως για εσωτερικές δράσεις, αλλά και εκτός συνόρων.

Τέτοιες εκτός Τουρκίας δραστηριότητες αναφέρονται οι επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη», «Κλάδος Ελαίας» κ.λπ. Σημειώνεται πως η δράση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ήταν καθοριστικής σημασίας για τη δράση του τουρκικού στρατού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar kf

  Είναι σαφές πως οι μογγόλοι προετοιμάζονται για πόλεμο όπως οι γερμανοί κατα τον Β\' παγκόσμιο πόλεμο όταν και ανέπτυξαν την εγχώρια βιομηχανία τους. Έχουνε ήδη έτοιμα επιχειρησιακά πλάνα και ξέρουνε ακριβώς που και με ποιο τρόπο θα χτυπήσουν. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουμε και εμείς. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να μπαίνουμε σε διαρκείς κούρσες εξοπλισμού. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε συγκυριακές συμμαχίες με ξένα κράτη. Είναι καιρός να αναπτυχθεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία η οποία θα εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας αλλά παράλληλα θα δώσει και δουλειά σε κόσμο.

 2. avatar syrhc

  Καλά που ανέβηκε στην εξουσία η πατριωτική παράταξη και αντιδρά με πυγμή..... Όλοι τους εντολές ακολουθούν!

 3. avatar Έχουμε

  Κράτος τελικά τα μεμετια μέσα βλέπουν σαν αποικία τους τελικά είμαστε χετσιδες όποιος και να κυβερνά τζάμπα τα δισεκατομμύρια για τα όπλα και το χειρότερο πολλοί ογλου νοιώθουν τούρκοι 32 % συριζαιων επισης οπότε είμαστε μειονότητα στην ίδια μας πατριδα

 4. avatar Εμεις Απλως τα Κοιταμε

  Και δεν τα ΚΑΤΑΡΙΠΤΟΥΜΕ Να τι θα ΠΕΙ ΕΛΛΑΔΑ !

 5. avatar Kononos

  Εμείς δεν έχουμε τέτοια αεροπλάνα να πετάξουν στα μεμετια και να πάρουμε πληροφορίες

 6. avatar Ναι μη φας…

  Γιατι οχι...;σουλτανος ειναι ο,τι θελει κανει.ποιος θα τον εμποδισει...;εμεις;οι κυπριοι η οι συριοι;ο εχθρος δεν ειναι καν προ των πυλων...ειναι ηδη εδω.περαστικα μας.

 7. avatar Kostas Palaiologos

  Ελπίζω καπως να αντιδρά και η Ελλάδα επ\'αυτού.

  1. avatar Dimitris T

   Όσο πετάνε πάνω από τα εδάφη του, δεν μπορούμε να τους κάνουμε τίποτα. Όχι πως θα κάναμε κάτι σε διαφορετική περίπτωση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει