Ξεπέρασαν τους 700 οι νεκροί στο Μπαγκλαντές

Ανείπωτη τραγωδία στα ερείπια


ΚΟΣΜΟΣ
10:27
07/05/2013
Ξεπέρασαν τους 700 οι νεκροί στο Μπαγκλαντές
loading

Ο απολογισμός των θυμάτων στο χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα στα χρονικά του Μπανγκλαντές ξεπερνά πλέον τους 700 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός, μετά την ανακάλυψη δεκάδων νέων πτωμάτων στα ερείπια του οκταόροφου κτιρίου που κατέρρευσε στις 24 Απριλίου, στο οποίο στεγάζονταν βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων.

Σύμφωνα με τον στρατό που είναι αρμόδιος για τον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης, ο απολογισμός ανέρχεται στο εξής στους 705 νεκρούς, ύστερα από τον χθεσινό απολογισμό των 654 νεκρών.

Στο Ράνα Πλάζα που ήταν στο προάστιο Σαβάρ της Ντάκας στεγάζονταν πέντε βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων. Όταν το κτίριο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος , τουλάχιστον 3.000 εργάτες ήταν στο πόστο τους, παρότι ρωγμές είχαν διαπιστωθεί την προηγουμένη σε αυτό.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της έρευνας που διενεργείται, δονήσεις που οφείλονταν κυρίως στις μεγάλες γεννήτριες είναι η αιτία της κατάρρευσης του κτιρίου, το οποίο ήταν ήδη ετοιμόρροπο, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Η αστυνομία συνέλαβε 12 άτομα στο πλαίσιο της έρευνας, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης του κτιρίου και οι ιδιοκτήτες των βιοτεχνιών ετοίμων ενδυμάτων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει