Ξεχύθηκαν στις παραλίες οι Ινδονήσιοι αλλά όχι για να κάνουν… βουτιές

Ο λόγος ήταν πολύ πιο σοβαρός και… οικολογικός


ΚΟΣΜΟΣ
1:48
20/08/2019
Ξεχύθηκαν στις παραλίες οι Ινδονήσιοι αλλά όχι για να κάνουν… βουτιές
3
loading

Δεκάδες χιλιάδες Ινδονήσιοι συμμετείχαν, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε μια τεράστια επιχείρηση καθαρισμού των ακτών, θέλοντας να βοηθήσουν στο να επιλυθεί το γιγαντιαίο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης στη χώρα, έγινε σήμερα γνωστό από τους διοργανωτές της όλης πρωτοβουλίας.

Η επιχείρηση καθαρισμού των ακτών πραγματοποιήθηκε στα 17.000 νησιά που απαριθμεί το αρχιπέλαγος, ανήμερα της 74ης επετείου ανεξαρτησίας της χώρας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην επιχείρηση και μάζεψαν εκατοντάδες τόνους απορριμμάτων, σύμφωνα με την οργάνωση Pandu Laut Nasional.

Η Ινδονησία, δεύτερη παραγωγός παγκοσμίως θαλάσσιων απορριμμάτων μετά τη Κίνα, έχει δεσμευτεί να μειώσει τα πλαστικά σκουπίδια στη θάλασσα κατά 70% έως το 2025.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ελεοc

  Δεκάδες χιλιάδες στα 200 εκκατομυρια δεν το λες και επιτυχία. Ας κοιτάξουν πρώτα να μην βάζουν φωτιές να καίνε την ζούγκλα για να την κάνουν βοσκοτόπια.

  1. avatar @Ελεος

   μπράβο ρε Ελληνάρα που ασκείς και κριτική.
   Αν γίνει κάτι τέτοιο εδώ, πες μου αν θα μαζευτούν 10, σε μια χώρα των 10.000.000!

  2. avatar Οι μεγάλες φωτιές

   Τής Ινδονησίας καί ειδικότερα στη Σουμάτρα δεν είχαν καί δεν έχουν σκοπό την βοσκή. Ο κύριος λόγος είναι η καλλιέργεια τού κοκοφοίνικα με κύριο σκοπό τό λάδι. Δυστυχώς τό πρόβλημα τής ρύπανσης σε μία χώρα με πληθυσμό περίπου τα τριακόσια είκοσι εκατομμύρια πάνω σέ πεντέμισι χιλιάδες νησιά από τα δεκαεπτά σχεδόν πού περιλαμβάνει είναι τό κάτι άλλο. Τό πλάνο πού σκέπτονται να εφαρμόσουν στο μέλλον είναι η έδρα τής πρωτεύουσας τους Τζακάρτα από την Ιάβα να μεταφερθεί σέ περιοχή τού Βόρνεο καί συγκεκριμένα στο Μπαντζαρμασιν. Αν καί τό μεγαλύτερο αρχιπέλαγος τού πλανήτη στα αστικά κέντρα υπάρχει το αδιαχώρητο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει