Με χρήση δακρυγόνων επιχείρησαν οι αστυνομικοί στο Χονγκ Κονγκ να διαλύσουν τους διαδηλωτές από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς στους οποίους διαδήλωναν χθες Κυριακή.

Βίντεο μέσα από τον σταθμό Tai Koo κατέγραψε τους αστυνομικούς να πυροβολούν, χρησιμοποιώντας σφαίρες πιθανότατα από καουτσούκ, και να χτυπούν ανθρώπους με γκλομπ στις σκάλες.

Στον κεντρικό σταθμό Wan Chai διαδηλωτές εκτόξευσαν στους αστυνομικούς μολότοφ και τούβλα.

Σύμφωνα με το BBC, πολλοί είναι οι τραυματίες- ακόμα δεν έχει δοθεί ακριβής αριθμός – ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός.

Οι διαδηλωτές έχουν αρχίσει να υιοθετούν νέες τακτικές, «χτυπώντας» σε πολλά σημεία σε μικρές ομάδες προλαβαίνοντας να εξαφανιστούν όταν φτάνει η Αστυνομία, όπως περιγράφει δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου.

Οι μαζικές διαδηλώσεις και οι ταραχές στο Χονγκ Κονγκ, που συνεχίζονται εδώ και περίπου δύο μήνες, δεν δείχνουν σημάδια υποχώρησης.

Το απόγευμα της Κυριακής, ειρηνική διαδήλωση σε πάρκο της πόλης κατέληξε σε συγκρούσεις όταν οι διαδηλωτές βγήκαν από το πάρκο και έκαναν πορεία σε κεντρικό δρόμο, παρά την απαγόρευση της αστυνομίας.

Σε πολλές συνοικίες υπήρξαν συμπλοκές με την Αστυνομία, η οποία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσει το πλήθος και δακρυγόνα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε η φωτογραφία μιας γυναίκας, χτυπημένη από την Αστυνομία, όπως περιγράφεται, η οποία αιμορραγούσε στο μάτι.

Δακρυγόνα χρησιμοποιήθηκαν επίσης στον σταθμό Kwai Fong, με τα τοπικά μέσα να αναφέρουν πως είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο σε κλειστό χώρο για να διαλυθεί το πλήθος.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα και πάλι, αστυνομικοί ντυμένοι σαν διαδηλωτές κυκλοφορούσαν ανάμεσά τους για να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από μολότοφ.