Τον πανικό σκόρπισε ένας άγνωστος άνδρας όταν εισέβαλε σε βιβλιοθήκη του πανεπιστήμιου του Τέξας, στο Όστιν των ΗΠΑ, και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει.

Από τα πυρά του, όπως μεταδίδει το CNN, δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο του Πανεπιστημίου και ψάχνει για ένα δεύτερο ύποπτο που εικάζεται ότι εισέβαλε και αυτός μαζί με τον άγνωστο.

Η ταυτότητα του δράστη αλλά και τα κίνητρα της πράξης του παραμένουν άγνωστα.

«Ένας οπλισμένος άνδρας ντυμένος με κουστούμι και γραβάτα και με καλυμμένο το πρόσωπό του με μια μάσκα του σκι εισέβαλε στο χώρο του Πανεπιστημίου πυροβολώντας εδώ και εκεί μέχρι που έθεσε τέλος στη ζωή του αυτοπυροβολούμενος στον έκτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη. Κανείς δεν τραυματίστηκε και η αστυνομία έχει αποκλείσει όλον τον γύρω από το πανεπιστήμιο χώρο, ενώ αναζητείται και ένας δεύτερος ύποπτος άνδρας», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστήμιου και προστίθεται ότι δόθηκε εντολή να μην βγει και να μην μπει κανείς στο χώρο μέχρι νεωτέρας αστυνομικής διαταγής.

Στο ίδιο πανεπιστήμιο πριν χρόνια, το 1966 ένας ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε 15 άτομα, πριν συλληφθεί από την αστυνομία.