Ο Joe Berti δεν είχε ξαναδεί έκρηξη στη ζωή του. Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι, ώστε σε διάστημα μόλις δύο ημερών να βρεθεί δίπλα σε εκρήξεις σε δύο διαφορετικά σημεία!

Λίγο μετά τον τερματισμό του Joe Berti στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, σημειώνονται οι εκρήξεις. Δύο μέρες αργότερα βρίσκονταν στο Τέξας, από όπου και κατάγεται! Ήταν στο σπίτι του, όταν είδε την έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων.

«Θέλω απλά να φύγω από δω και να ξεφύγω από όλες αυτές τις εκρήξεις», σκέφτηκε ο Berti που δεν πίστευε αυτό που συνέβαινε.

Ωστόσο, ο άντρας κάθε άλλο παρά άτυχος μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του, βγήκαν αλώβητοι από τις εκρήξεις.

«Είναι ένα θαύμα» δήλωσε, μιλώντας στο πρακτορείο Associated Press. «Οι άνθρωποι μού λένε συνέχεια “δεν αισθάνεσαι άτυχος;” και αισθανόμουν το αντίθετο, λέγοντας ότι όχι μόνο δεν αισθάνομαι άτυχος, αλλά νιώθω τυχερός που η γυναίκα μου βρίσκονταν 9 μέτρα από την έκρηξη και δεν έχει ούτε μια αμυχή».

«Είμαστε ευγνώμονες που ο Θεός ήταν εύσπλαχνος με εμάς», δήλωσε η γυναίκα του Amy. «Προσευχόμαστε για τους ανθρώπους που στάθηκαν τόσο λιγότερο τυχεροί από εμάς».

«Είχα μόλις περάσει τη γραμμή τερματισμού και λίγο μετά άκουσα την πρώτη έκρηξη. Γύρισα και είδα καπνό», θυμάται ο Berti. «Κατάλαβα αμέσως πως ήταν βόμβα. Έπειτα σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη και είδα ένα κύμα ανθρώπων να τρέχει».

Ο Berti συνάντησε τη γυναίκα του στο ξενοδοχείο που διέμεναν, μια ώρα μετά την έκρηξη. Έφυγαν από τη Βοστώνη την Τρίτη το πρωί και γύρισαν στο Austin.

Ο ίδιος επέστρεψε στη δουλειά του. Την Τετάρτη είχε ένα χρονοβόρο meeting στο Ντάλας. Το βράδυ της ίδιας μέρας κατευθύνονταν προς το σπίτι του και περνούσε κοντά από το Γουάκο του Τέξας, όταν είδε μαύρο καπνό. Καθώς πλησίαζε, είδε και ένιωσε μια ακόμη έκρηξη σε διάστημα δύο ημερών.

«Μου κάνεις πλάκα», σκέφτηκε, καθώς είδε την τεράστια μπάλα φωτιάς, ενώ μια δόνηση χτυπούσε το αυτοκίνητό του. Θύμιζε εικόνες από πυρηνική έκρηξη που είχε δει στην τηλεόραση. «Η επόμενη αντίδρασή μου ήταν να φύγω από εκεί καθώς κάτι έπεσε στην οροφή του αυτοκινήτου μου», δήλωσε.

Καθώς μαύρος καπνός είχε καλύψει το μπροστά, ο Berti κράτησε την ανάσα του κι οδήγησε, περνώντας από τον καπνό. Τελικά, κατάφερε να επιστρέψει σώος και ασφαλής στο σπίτι του.

Απίστευτα τυχερός στην ατυχία του…