Ενθουσιασμένη δείχνει η ελληνική παροικία στο Μόντρεαλ, με την εκλογή του Τζάστιν Τρουντό, στην ηγεσία του Κόμματος των Φιλελευθέρων και μάλιστα με ποσοστό 80%.

«Η νίκη του Τζάστιν Τρουντό χαροποιεί την ελληνική παροικία του Μόντρεαλ, καθώς εκτός από το ότι εκλέγεται σε μία ιστορική, για τον ελληνισμό, περιοχή της πόλης μας, έχει διακριθεί για τον φιλελληνισμό του, τη συμμετοχή του σε όλες τις ελληνικές υποθέσεις, την αγάπη και τον σεβασμό που δείχνει τόσο στους ελληνικής καταγωγής κατοίκους της πόλης μας όσο και στην Κοινότητα, τον μεγάλο οργανισμό της παροικίας μας», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ, Νικόλας Παγώνης.

«Οι φιλελεύθερες ιδέες του, το βαθύ του ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και η διάθεσή του να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπου του ζητηθεί, είναι δείγματα ελπιδοφόρα για τον αρχηγό ενός μεγάλου πολιτικού κόμματος και η πιθανή ανάδειξή του στο πρωθυπουργικό αξίωμα προσφέρει στην ελληνική παροικία την αισιοδοξία ότι τα εθνικά μας θέματα θα τύχουν της πρέπουσας προσοχής και στο πρόσωπό του θα αντικρίζουμε πάντοτε έναν φίλο», πρόσθεσε.

Ο κ. Παγώνης επισήμανε ακόμα ότι «ο κ. Τρουντό διακρίνεται για την καταδεκτικότητα του, την απλότητά του, την ειλικρινή συμπεριφορά του. Με άλλα λόγια, εισάγει μια νέα μορφή πολιτικού και ηγέτη μεγάλου κόμματος, κάτι φρέσκο και αισιόδοξο για την πολιτική ζωή του Καναδά».

Η δημοτική σύμβουλος, Μαίρη Ντέρος, η οποία εκλέγεται στην περιοχή Πάρκ Εξτένσιον, τμήμα της εκλογικής περιφέρειας του Τζάστιν Τρουντό, υπερθεμάτισε: «Πιστεύω ότι η ηγεσία της ελληνικής κοινότητας πρέπει να συναντηθεί μαζί του, να κάνει διάλογο και να ζητήσει την υποστήριξή του σε ό,τι αφορά τα θέματα της ελληνικής παροικίας εν γένει», είπε.