Νέα «βαφτιστήρα» φαίνεται πως απέκτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως προκύπτει από συνέντευξη που έδωσε τον προηγούμενο μήνα ο Ρώσος πρόεδρος στον σκηνοθέτη, Όλιβερ Στόουν, με την απομαγνητοφώνηση να δημοσιεύεται τώρα.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε πριν την πρεμιέρα του πολυσηζητημένου ντοκιμαντέρ «Revealing Ukraine», που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία στις 4 Ιουλίου.

Ο Πούτιν δήλωσε στη συνέντευξη ότι ο Ουκρανός πολιτικός και συνεργάτης του, Βίκτορ Μεντβέτσουκ, του ζήτησε να «πάρει μέρος στη βάπτιση της κόρης του», για να προσθέσει ότι «σύμφωνα με τη ρωσική Ορθόδοξη παράδοση, δεν μπορείς να αρνηθείς ένα τέτοιο αίτημα».

Ο Στόουν τότε ρώτησε τον Ρώσο πρόεδρο: «Ω, δεν μπορείτε να το αρνηθείτε; Αλλιώς, θα σας ζητούσα να γίνετε ο νονός της κόρης μου», με τον Πούτιν να απαντά: «Θέλει να γίνει ορθόδοξη Χριστιανή;».

Τότε ο Αμερικανός παραγωγός και σκηνοθέτης, αντέτεινε: «Εντάξει, θα την υποχρεώσουμε γι’ αυτό», για να επισημάνει ότι η Τάρα είναι 23 ετών.

Στη συνέντευξη αυτή ο Όλιβερ Στόουν εξέφρασε παράπονα για τους νέους ανθρώπους στην Αμερική. «Τόσα πολλά επιχειρήματα, τόση σκέψη, τόσα πολλά στις εφημερίδες, τηλεοπτικά σχόλια για το φύλο με το οποίο οι άνθρωποι ταυτίζονται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορές σε αυτό και σε εκείνο, είμαι άνδρας, είμαι γυναίκα, εγώ διεμφυλικός, εγώ φυλοαμετάβατος. Συνεχίζεται για πάντα, και υπάρχει ένας μεγάλος αγώνας για το ποιος είναι ποιος, τόνισε.

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπενθυμίζει ότι το 2013 η Ρωσία έθεσε σε ισχύ νόμο για την απαγόρευση της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» μεταξύ ανηλίκων.