Δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για να διεκδικήσει τη δημαρχία του Σικάγο ο Ραμ Ιμάνιουελ, προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.

Ο Ιμάνιουελ έχει εκφράσει από καιρό την επιθυμία του να αναλάβει δήμαρχος του Σικάγο στη θέση του Ρίτσαρντ Ντέιλι που αποσύρεται μετά από μακρά θητεία.

 Όμως για οικογενειακούς λόγους «το δεξί χέρι» του Ομπάμα δεν έχει ακόμα αποφασίσει, μιας και η οικογένεια του μετακόμισε πρόσφατα στην Ουάσινγκτον και τα παιδιά του ξεκίνησαν το σχολείο μόλις πριν από τρεις εβδομάδες.

Μέσα από τον κύκλο του Ιμάνιουελ, όμως, ακούγεται ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει γίνει η ανακοίνωση, ενώ εντείνονται οι φήμες για την αποχώρησή του.

Στην περίπτωση που αποφασίσει να παραιτηθεί, τη θέση του αναμένεται να αναλάβει προσωρινά ο σύμβουλος του Ομπάμα Πιτ Ράουζ. Ως πιθανότεροι αντικαταστάτες του φέρονται η σύμβουλος Βάλερι Τζάρετ, ο σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφάλειας Τομ Ντόνιλον, ο Ρον Κλάιν, νυν προσωπάρχης του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και ο δικηγόρος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Μπάουερ.