Η κυβέρνηση της Ταϊβάν κάλεσε τους πολίτες να καθυστερήσουν πιθανή επίσκεψή τους στη Νότια Κορέα εξαιτίας της κλιμακούμενης έντασης με την Βόρεια Κορέα, ύστερα από την προειδοποίηση της Πιονγιάνγκ προς τους ξένους να εγκαταλείψουν τη χώρα, διαφορετικά θα κινδυνεύσουν να εμπλακούν σε «θερμοπυρηνικό» πόλεμο. Είναι η πρώτη κυβέρνηση που απευθύνει τέτοια έκκληση.

Παρά τις συνεχιζόμενες απειλές από τη Βόρεια Κορέα, οι αφίξεις τουριστών και επιχειρηματιών στη Σεούλ δείχνουν να αυξάνονται με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Μαρτίου και τις προβλέψεις για τον Απρίλιο της κυβέρνησης της χώρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊπέι εξέδωσε ανακοίνωση αργά χθες το βράδυ με την οποία ζητεί από τους Ταϊβανέζους να καθυστερήσουν τα ταξίδια τους που προγραμματίζουν για δουλειά, για διακοπές ή για εκπαιδευτικούς λόγους.

Η αντιπροσωπεία της Ταϊβάν στη Νότια Κορέα έχει εγκαταστήσει μία ομάδα με έργο της την διαχείριση όποιας έκτακτης ανάγκης πιθανόν να προκύψει.

«Είναι μία υπενθύμιση προς τους πολίτες μας ότι η κατάσταση στην Κορέα δεν είναι ξεκάθαρη. Τα γραφεία της αντιπροσωπείας μας εκεί παρακολουθούν στενά (την κατάσταση) για όλες τις τελευταίες εξελίξεις», είπε η εκπρόσωπος Άνα Κάο.

Οι πολίτες της Ταϊβάν δείχνουν ανεπηρέαστοι από την ένταση στην κορεατική χερσόνησο. Το μεσημέρι, το χρηματιστήριο της Ταϊβάν είχε άνοδο 1,1%, δηλαδή καλύτερη επίδοση από εκείνα της Σεούλ και της Κίνας.

Η Ταϊβάν τελούσε επί δεκαετίες υπό την απειλή επίθεσης ή εισβολής από την Κίνα, που προβάλλει κυριαρχικά δικαιώματα για το αυτοδιοικούμενο νησί, παρότι οι σχέσεις τους βελτιώθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια.