Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση του στρατού εναντίον δύο χωριών της επαρχίας Ντεράα, στη νότια Συρία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό μη κυβερνητικής οργάνωσης.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από πυρά, βομβαρδισμούς, εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες και συμπλοκές μεταξύ ανταρτών και στρατιωτών την Τετάρτη στις τοποθεσίες Αλ Σαναμέιν και Γάμπαγεμπ ανέρχεται σε 57, σύμφωνα με ένα νέο απολογισμό», υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για 16 αντάρτες, 12 κυβερνητικούς στρατιώτες, επτά γυναίκες, έξι παιδιά και 16 άλλους αμάχους. Στον πρώτο απολογισμό ο αριθμός των νεκρών ήταν 45.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, «το βράδυ της Τρίτης, δέκα στρατιώτες εγκατέλειψαν μια σημαντική γειτονική στρατιωτική θέση και κρύφτηκαν στα δύο χωριά. Την επομένη, ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση».

Οι αντάρτες πήραν πρόσφατα τον έλεγχο μιας λωρίδας 25 χιλιομέτρων στη νότια Συρία που εκτείνεται από την Ιορδανία ως τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, στο οροπέδιο του Γκολάν.