Ένας Γερμανός μετανάστης, ο οποίος παρίστανε ότι ήταν γόνος της οικογένειας Ροκφέλερ, κρίθηκε την Τετάρτη ένοχος από δικαστήριο του Λος Άντζελες για δολοφονία.

Ο Κρίστιαν Γκερχαρστράιτερ, 52 ετών, αντιμετωπίζει φυλάκιση 27 ετών για τη δολοφονία του 1985 του Τζον Σόχους, ο οποίος ήταν γιος της σπιτονοικοκυράς του στο προάστιο Σαν Μαρίνο του Λος Άντζελες. Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι η σύζυγος του Γκερχαρστράιτερ, η οποία αγνοείται, είναι η δολοφόνος και όχι αυτός.

Η σορός του Τζον Σόχους βρέθηκε εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία του θαμμένη σε τάφο βάθους ενός μέτρου, κοντά στο δωμάτιο το οποίο νοίκιαζε από τη μητέρα του θύματος ο Γερμανός άντρας.

Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα επιχειρήματα της κατηγορούσας αρχής βασίζονταν σε περιστασιακά αποδεικτικά στοιχεία, οι εισαγγελείς κατάφεραν να συνδέσουν τον άνδρα με το θάνατο του θύματος.

Η αληθινή ταυτότητα του Γκερχαρστράιτερ αποκαλύφθηκε πέντε χρόνια πριν, όταν καταδικάστηκε για την απαγωγή της κόρης του μετά από διαμάχη που είχε με την πρώην γυναίκα του και έχασε την επιμέλεια του παιδιού. Στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει πολλές ταυτότητες προκειμένου να καλύπτει τα ίχνη του. Μερικές από αυτές ήταν να παριστάνει ότι ήταν μέλος της οικογένειας Ροκφέλερ, ότι ανήκε στην ευγενή τάξη ευρωπαίων βασιλέων, ότι ήταν παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών καθώς και χρηματιστής στη Γουόλ Στριτ.

Η απόφαση για την ποινή του έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί στις 26 Ιουνίου.