Το εντυπωσιακό και πανάκριβο καρουζέλ με τα 15 εκατομμύρια Swarovski

Θα είναι μια μόνιμη εγκατάσταση στο θεματικό πάρκο της εταιρείας στην Αυστρία


ΚΟΣΜΟΣ
17:39
17/07/2019
Το εντυπωσιακό και πανάκριβο καρουζέλ με τα 15 εκατομμύρια Swarovski
loading

Τη δημιουργία ενός καρουζέλ καλυμμένο με 15 εκατομμύρια κρυστάλλους Swarovksi ολοκλήρωσε ο Ισπανός σχεδιαστής, Χάιμε Χαγιόν (Jaime Hayon), για το πάρκο της εταιρείας στην αυστριακή ύπαιθρο.

Με την επωνυμία «Carousel», θα είναι μια μόνιμη εγκατάσταση στο Swarovksi Kristallwelten, το θεματικό πάρκο στα βουνά του Τυρόλου και σχεδιάστηκε «για να επαναφανταστούμε ένα παραδοσιακό καρουζέλ, διατηρώντας τη νοσταλγική απήχησή του».

Ο Χαγιόν έχει αντικαταστήσει τα άλογα πάνω στα οποία κάθονται τα παιδιά, καθώς γυρίζει το καρουζέλ με μια σειρά φανταστικών μαύρων και άσπρων χαρακτήρων. Για να τους δημιουργήσει, αναζήτησε πηγές έμπνευσης στο φολκλόρ και τα παραμύθια.

«Το "Carousel" γεννά συναισθήματα ελευθερίας και χαράς, είναι ένα έργο τέχνης σε κίνηση και ένα μέρος στο οποίο ξεκινά η φαντασία. Με ενθουσιάζει το ότι άνθρωποι θα μεταφέρονται σε αυτό το παραμύθι», τόνισε ο Ισπανός σχεδιαστής.

Τα 15 εκατομμύρια κρύσταλλα Swarovski είναι διάσπαρτα στα 12 φύλλα της σκεπής του καρουζέλ στην Αυστρία και στα 12 φύλλα που απαρτίζουν την κεντρική κολόνα.

«Είναι ένα σύμβολο αθωότητας και ξενοιασιάς» υπογράμμισε η επιμελήτρια του Swarovksi Kristallwelten, Κάρλα Ρούμλερ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Αλλά σε αυτήν τη συναρπαστική καινούργια ερμηνεία, ο παραδοσιακός συνειρμός έχει εξυψωθεί και μετατραπεί σε τέχνη» πρόσθεσε.

Το «Carousel» θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα, από τις 10 το πρωί έως τις 9 και μισή το βράδυ, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, και από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, το διάστημα Σεπτέμβριος-Ιούνιος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει