Νέο βιβλίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2014 με την υπογραφή της τέως υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον -για την οποία γίνονται πολλές εικασίες σχετικά με την πιθανή υποψηφιότητά της για την αμερικανική προεδρία το 2016- σχετικά με τις προκλήσεις του εικοστού πρώτου αιώνα, ανακοίνωσε ο εκδοτικός της οίκος Simon & Schuster.

Το βιβλίο, το οποίο δεν έχει ακόμα τίτλο, θα αναφέρεται στην εμπειρία της ως ΥΠΕΞ του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ένα αξίωμα από το οποίο αποχώρησε εθελοντικά τον Ιανουάριο μετά από τέσσερα χρόνια εξουθενωτικής εργασίας, και στις «προκλήσεις ενός μεταβαλλόμενου κόσμου», δήλωσε ο εκδότης της στη Νέα Υόρκη.

Η 65χρονη Κλίντον, είναι, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ιδρύματος Quinnipiac, το πιο δημοφιλές πολιτικό πρόσωπο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με θετικές γνώμες που φθάνουν το 61%. Οι Αμερικανοί παθιάζονται με το πολιτικό μέλλον της: θα είναι άραγε υποψήφια για την προεδρία το 2016; Μια δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα —στην οποία αναφέρονται και άλλοι πιθανοί υποψήφιοι— την φέρει ήδη νικήτρια έναντι τριών Δημοκρατικών υποψηφίων.

Μέχρι σήμερα όμως η Χίλαρι Κλίντον δεν έχει πει τίποτα σχετικά με τις προθέσεις της.

«Η εξαιρετική της εμπειρία στη δημόσια διοίκηση της έχει δώσει ένα μοναδική όραμα της πρόσφατης ιστορίας και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο Τζόναθαν Καρπ, πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster, ανακοινώνοντας ότι το νέο βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2014.

«Η Κλίντον θα αναφερθεί στο ρόλο και τις σκέψεις της για πολλά θέματα, από το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, έως την ανατροπή του καθεστώτος του ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, και από τις μεταβάσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν έως την Αραβική Άνοιξη, περνώντας από την ανάδυση νέων δυνάμεων, όπως η Κίνα, η Βραζιλία, η Τουρκία και η Ινδία», αναφέρει ο εκδότης σε ανακοίνωσή του.

Αδιαφιλονίκητη προσωπικότητα των Δημοκρατικών στην αμερικανική πολιτική σκηνή για περισσότερα από 20 χρόνια, η Κλίντον έχει ήδη δημοσιεύσει τέσσερα βιβλία, από τα οποία το πρώτο, το 1996, ήταν αφιερωμένο στην εκπαίδευση των παιδιών.

Καμία λεπτομέρεια δεν έχει δοθεί σχετικά με το χρηματικό ποσό με το οποίο θα αμειφθεί για το βιβλίο αυτό, είναι όμως πολύ πιθανό να ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια δολάρια.