«Ο Μπόρις Τζόνσον πέταξε στα σκυλιά τον Βρετανό πρεσβευτή για δικό του συμφέρον»

«Εμφύλιος» στη Βρετανία μετά από την παραίτηση του Κιμ Νταρόκ


ΚΟΣΜΟΣ
18:22
10/07/2019
«Ο Μπόρις Τζόνσον πέταξε στα σκυλιά τον Βρετανό πρεσβευτή για δικό του συμφέρον»
1
loading

«Ο Μπόρις Τζόνσον πέταξε στα σκυλιά τον Βρετανό πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, αρνούμενος να τον υποστηρίξει στην διαμάχη του με τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αλαν Ντάνκαν.

Εκφράζοντας την οργή της υπηρεσίας του για τη μεταχείριση του σερ Κιμ Νταρόκ, ο Ντάνκαν δήλωσε στο BBC ότι «ο Τζόνσον απέτυχε να στηρίξει τον Βρετανό διπλωμάτη, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης χθες το βράδυ, για να εξυπηρετήσει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα. Για την ακρίβεια, πέταξε αυτόν τον εξαιρετικό διπλωμάτη στα σκυλιά για να εξυπηρετήσει τα δικά του προσωπικά συμφέροντα», είπε.

Επανερχόμενος σήμερα κατά την διάρκεια εκδήλωσης της προεκλογικής του εκστρατείας, το «φαβορί» για την ανάληψη της πρωθυπουργίας δήλωσε, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Κιμ Νταρόκ, ότι πρόκειται για έναν «εξαιρετικό διπλωμάτη».

«Όποιος έκανε την διαρροή των εγγράφων προσέφερε πολύ κακή υπηρεσία στους δημόσιους λειτουργούς μας , σε ανθρώπους που δίνουν τις αμερόληπτες συμβουλές τους στους υπουργούς», είπε επίσης ο Μπόρις Τζόνσον.

«Δεν είναι σωστό οι επαγγελματικές διαδρομές και προοπτικές δημοσίων λειτουργών να σύρονται στην πολιτική ατζέντα», πρόσθεσε.

Μπόρις Τζόνσον: «Πολύ παράξενο να έχει το δικαστικό σώμα λόγο για το Brexit»

Ο Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε, επίσης ότι θα ήταν «πολύ παράξενο» να έχει το δικαστικό σώμα λόγο για το Brexit, απαντώντας στην απειλή του πρώην πρωθυπουργού Τζον Μέιτζορ να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να μπλοκάρει ενδεχόμενη απόφαση του νέου πρωθυπουργού για αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Ο Μέιτζορ είχε δηλώσει νωρίτερα πως θα προσφύγει στα δικαστήρια για να εμποδίσει τον Τζόνσον, με τον οποίο ανήκουν στο ίδιο κόμμα, να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου, εφόσον επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει το μέτρο αυτό για να προχωρήσει σ' ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Πιστεύω πως όλοι έχουν απαυδήσει με την καθυστέρηση και πιστεύω ότι η ιδέα να αναθέσουμε τώρα την απόφαση αυτή στο δικαστικό σώμα είναι πραγματικά πολύ, πολύ παράξενη», δήλωσε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar Stateless

  Ο BoZo είναι ο Yesman ή ο yesmaster του Τραμπ. Η Φιλιππινεζα που λέμε εμείς.
  Έτσι οι βρετανοί με το brexit παίρνουν τον έλεγχο της χώρας του. Κάνουν ότι τους λέει ο αφέντης Τραμπ. Ακόμα και η δημοκρατία της Μπανανίας θα είχε σταθεί στο ύψος της.
  Φαντάσου να τους έκανε τέτοια η Μέρκελ ή κάποιος άλλος ευρωπαίος ηγέτης!!!!
  Όσο για το δικαστικό που λέει ο χαζός, δεν είπε κανείς ότι θα έχει λόγο για το brexit αλλά θα έχει λόγο που πρωθυπουργός της χώρας θα αγνοήσει ψήφισμα βουλής. Ποιο είναι αυτό?
  Να αποκλειστεί το no deal brexit..
  Τίποτα δε καταλαβαίνει ο ηλίθιος!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει