Επιτροπή της γερμανικής Βουλής ανοίγει «παραθυράκι» για τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα

Γνωμοδότηση της Bundestag αμφισβητεί το γερμανικό «όχι»


ΚΟΣΜΟΣ
9:54
10/07/2019
Επιτροπή της γερμανικής Βουλής ανοίγει «παραθυράκι» για τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα
3
loading

Αμφισβητεί γνωμοδότηση επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου, της Μπούντεσταγκ, την απόρριψη των ελληνικών απαιτήσεων για τις πολεμικές αποζημιώσεις του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου από τη γερμανική κυβέρνηση. «Η θέση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας είναι εύλογη κατά το Διεθνές Δίκαιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεσμευτική» σύμφωνα με νέα γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Bundestag, η οποία εξεδόθη έπειτα από αίτημα του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) και περιήλθε στη γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδησεων (dpa), σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung.

Η «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εμπειρογνωμόνων», όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, ενθαρρύνει την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ώστε να αρθεί η νομική αβεβαιότητα. Για να ξεκινήσει, όμως, μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει η γερμανική κυβέρνηση να συμφωνήσει οικειοθελώς, διότι η αντιδικία ανάγεται σε 70 και πλέον χρόνια πριν. Η γερμανική Αριστερά (Die Linke) ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να εξετάσει το αίτημα της Ελλάδας: «Η εκτίμηση της "Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εμπειρογνωμόνων" αποδεικνύει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να απεκδυθεί πλέον την ιστορικής της ευθύνης», δήλωσε η βουλευτής της Χάικε Χένζελ στο dpa der Deutschen Presse-Agentur. «Η πολιτική της κυβέρνησης να διαγραφεί το αίτημα απέτυχε πλήρως μέχρι σήμερα, νομικά, πολιτικά αλλά πρωτίστως ηθικά», όπως είπε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Πλέον έχουμε Ελληνική κυβέρνηση

  Έπρεπε να φύγει το υπακουο σκυλάκι της Μέρκελ που της εγλυφε όλη μέρα της πατούσες για να ταρακουνηθουν οι Γερμανοί και να κινηθεί η διαδικασία.

  1. avatar Τι λες ρε?

   Ποιος ζητησε απο την πρωτη μερα απο την Μερκελ τις αποζημιώσεις ?
   Ουστ απο δω προβατα

 2. avatar lololo

  Τι είναι αυτές οι χαζομάρες μωρέ... Ο Κούλης δεν έχει ανάγκη από αποζημιώσεις και κουραφέξαλα, έχει επενδυτές το παιδί! Σας τα χαρίζουμε ρε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει