Βολές Γιούνκερ για τη διάδοχό του: Η διαδικασία επιλογής της δεν ήταν διαφανής

«Ήμουν ο πρώτος και ο τελευταίος spitzenkandidat»


ΚΟΣΜΟΣ
13:16
05/07/2019
Βολές Γιούνκερ για τη διάδοχό του: Η διαδικασία επιλογής της δεν ήταν διαφανής
3
loading

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής της διαδόχου του, της Γερμανίδας Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας πως σηματοδότησε μια ανεπιθύμητη αλλαγή από την πρακτική της επιλογής των κορυφαίων υποψηφίων των κομμάτων.

«Η διαδικασία δεν ήταν πολύ διαφανής», δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι σήμερα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς οι ηγέτες της ΕΕ αυτή την εβδομάδα επέλεξαν τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν. Η επιλογή των ηγετών χρειάζεται να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πρόσθεσε ότι ο δικός του διορισμός πριν από πέντε χρόνια ήταν διαφανής καθώς επελέγη από τους ηγέτες αφού πραγματοποίησε εκστρατεία στις ευρωεκλογές.

«Δυστυχώς δεν έγινε παράδοση», δήλωσε ο Γιούνκερ. «Ήμουν ο πρώτος και ο τελευταίος spitzenkandidat» πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας τη γερμανική λέξη για τον κορυφαίο υποψήφιο στις ευρωεκλογές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Αναντικατάστατος

  Η Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση νίκησε για άλλη μια φορά.
  Η θέληση των λαών θριάμβευσε.

 2. avatar christos1

  Όλα στημένα από τα γερμανακια, gangsters!

 3. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Η ανάδειξη του προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου, όπως και των άλλων ρόλων στο αντιλαϊκό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά αποτέλεσμα "παζαριών", σκληρών ανταγωνισμών για λογαριασμό των μονοπωλίων που εκπροσωπούν οι αστικές κυβερνήσεις και τα κόμματα που με την πολιτική τους υπηρετούν το κεφάλαιο.

  Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική προορίζεται να προωθήσει και ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.
  Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με γνώμονα την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, έδωσε αρνητική ψήφο στους υποψήφιους για την προεδρία και θα κάνει το ίδιο και για τους υποψήφιους αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γιατί παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις τους στα δευτερεύοντα, συγκλίνουν όλοι στη βασική στρατηγική της ΕΕ: Την ενίσχυση της κερδοφορίας των ευρωενωσιακών μονοπωλίων, την παραπέρα στρατιωτικοποίηση και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητά της, τον περιορισμό των λαϊκών ελευθεριών, το φακέλωμα και τον αντικομμουνισμό, που επιτυγχάνεται με το τσάκισμα της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλα τα κράτη-μέλη της.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/07/blog-post_71.html

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει