Τουλάχιστον εκατό τραυματίες, ανάμεσά τους και τριάντα πέντε παιδιά, είναι ο απολογισμός της επίθεσης στο Αφγανιστάν, ενώ συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ενόπλων που εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα σε κτίριο στην πρωτεύουσα Καμπούλ, μετά την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά φορτηγού κοντά στο υπουργείο Άμυνας εν ώρα αιχμής.

Ώρες μετά την επίθεση, σποραδικά πυρά και εκρήξεις ακούγονταν ακόμη στην περιοχή, την οποία έχουν αποκλείσει οι δυνάμεις ασφαλείας.

Τουλάχιστον τρεις ένοπλοι εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα σε κτίριο που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο Άμυνας μετά την έκρηξη του φορτηγού. «Οι ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίριο και συγκρούονται με τις αφγανικές δυνάμεις μετά την ισχυρή έκρηξη» είχε δηλώσει παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νάσρατ Ραχίμι.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. «Στόχος της επίθεσης ήταν οι τεχνικές εγκαταστάσεις του υπουργείου Άμυνας» στην Καμπούλ διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.

Τουλάχιστον 100 τραυματίες έχουν διακομιστεί μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Ουαχιντουλάχ Μάγιαρ, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς. Ο Νιματουλάχ Χάμνταρντ, διευθυντής ιδιωτικού σχολείου που βρίσκεται εκεί κοντά, ανακοίνωσε ότι 35 παιδιά βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών.

Στην περιοχή αυτή που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονται κτίρια της κυβέρνησης και του στρατού, όπως και η Αφγανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ο εκπρόσωπος της οποίας Σάφι Σάνταμπ δήλωσε ότι ο επικεφαλής της Γιοσούφ Κάργκαρ βρίσκεται μεταξύ ορισμένων μελών της που τραυματίστηκαν.

Η βομβιστική αυτή ενέργεια σημειώνεται την ώρα που ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν Ζαλμάι Χαλιλζάντ πραγματοποιεί έβδομο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν στο Κατάρ, ο οποίος αποσκοπεί στον τερματισμό του 18ετούς πολέμου στο Αφγανιστάν.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες, οι οποίες βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που μετέχει, επικεντρώνονται σε τέσσερα θέματα, από την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την απόσυρση των ξένων δυνάμεων, ως τον ενδοαφγανικό διάλογο και μια συνολική εκεχειρία.