Στο χάος βυθίζεται μέρος της Καμπούλ, της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, η οποία συγκλονίστηκε το πρωί από ισχυρή έκρηξη. Μετά την ανατίναξη φορτηγού με εκρηκτικά κοντά στο υπουργείο Άμυνας της χώρας, σε ώρα αιχμής, από την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον 65 άνθρωποι ακολούθησαν μάχες μεταξύ των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και ενόπλων, που εισέβαλαν σε κτίριο της πόλης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τουλάχιστον τρεις ένοπλοι μπήκαν σε κτίριο κοντά στο υπουργείο Άμυνας της χώρας. «Είναι σε εξέλιξη συγκρούσεις με τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα.

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 9 παιδιά, τραυματίστηκαν από την έκρηξη και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η επίθεση σημειώνεται ενώ ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την ειρήνη στο Αφγανιστάν Zalmay Khalilzad έχει τον 7ο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν στο Κατάρ, που έχουν στόχο να τερματιστεί ο 18ετής πόλεμος.

Οι συνομιλίες επικεντρώνονται σε τέσσερα ζητήματα, από την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την απόσυρση των ξένων στρατευμάτων μέχρι τον ενδο-αφγανικό διάλογο και την αποτελεσματική εκεχειρία.