Σάλο προκάλεσε μια διαφημιστική καμπάνια της Ford Ινδίας για το νέο Figo στην οποία επελέγη ένας μάλλον άκομψος τρόπος για την προβολή των μεγάλων αποθηκευτικών χώρων του μοντέλου.

Το ένα από τα επίμαχα σκίτσα δείχνει τον πρώην ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι να έχει απαγάγει τρεις γυναίκες και να τις έχει δεμένες και φιμωμένες στο πορτμπαγκάζ του Figo, το αντίστοιχο δικό μας Fiesta.

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι άλλες δύο διαφημίσεις. Στη μία απεικονίζεται σαν υπαίτιος η Πάρις Χίλτον ενώ «θύματά» της πέφτουν οι αδελφές Καρντάσιαν.

Το τρίτο σκίτσο δείχνει το Σουμάχερ να έχει πιάσει τους Αλόνσο, Χάμιλτον και Φέτελ!

Οι διαφημίσεις ωστόσο, έρχονται σε μια εποχή που η ινδική κοινωνία προσπαθεί να συνέλθει από τη φρίκη που προκάλεσαν βιασμοί γυναικών, ξεσηκώνοντας θύελλες διαμαρτυριών. Τα δυσμενή σχόλια για τη Ford ήταν έντονα, με χρήστες να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους σε κοινωνικά μέσα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και η διαφημιστική εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για τις εικόνες, έσπευσαν να απολογηθούν με επιστολές που δημοσίευσαν.

«Μετανιώνουμε για τη δημοσιοποίηση των σκίτσων. Δεν υπήρχε ποτέ η πρόθεση να δημοσιευτούν και δεν έπρεπε ποτέ να δημιουργηθούν», αναφέρει η μητρική εταιρεία της διαφημιστικής.

Όπως φαίνεται, μια νεαρή ομάδα σχεδιαστών της JWT Ινδίας δημιούργησαν τα σκίτσα και τα δημοσίευσαν σε ιστότοπο δίχως να λάβουν καμία έγκριση!

«Λυπούμαστε βαθύτατα για το περιστατικό και συμφωνούμε με τους συνεταίρους μας ότι δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ», σημειώνει η Ford.