Ποινή διά βίου φυλάκισης επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο στον Νίκο Μεταξά για τις δολοφονίες των Μαρί Ρόουζ, Μαρικάρ Βαλδέζ, Σιέρα, Αριάν Παλάνας, Κάχτα Ανού, Λίβια Φλορεντία και Έλενα Μπουνέα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αποκαλούμενο serial killer της Κύπρου και στις 12 κατηγορίες, 7 φόνους και 5 απαγωγές, σύμφωνα με τον Πολίτη.

Ο 35χρονος οδηγήθηκε σήμερα στο Κακουργιοδικείο υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας και χωρίς τη συνοδεία δικηγόρου, παραδεχόμενος και τις επτά δολοφονίες

Σε δήλωσή του στο δικαστήριο απολογήθηκε για τα ειδεχθή, όπως τα χαρακτήρισε, εγκλήματά του και ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, την κυπριακή κοινωνία, αλλά και από την ίδια του την οικογένεια. Με την επιβολή της ποινής από το Κακουργιοδικείο γράφτηκε ο επίλογος μίας υπόθεσης που προκάλεσε σοκ στην κυπριακή κοινωνία.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου και είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τις συνέπειες. Η στάση μου αυτή δεν ανατρέπει τις τραγικές συνέπειες των πράξεών μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στον χρόνο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω στη διαλεύκανση των εγκλημάτων μου και να μην καθυστερήσω τη διαδικασία στο δικαστήριο.

Ένα μεγάλο συγγνώμη στα θύματα και στους συγγενείς τους για τον άδικο πόνο που τους προκάλεσα. Η απονομή δικαιοσύνης ας είναι ένα ελάχιστο βάλσαμο.

Ένα μεγάλο συγγνώμη στα παιδιά μου και στους γονείς μου για τη στενοχώρια που τους προκάλεσα.

Ένα μεγάλο συγγνώμη στην κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πως ένας άνθρωπος μέλος της έφτασε σε αυτό το σημείο.

Με βασανίζει και μένα το ερώτημα.

Σε κομμάτια των αναμνήσεων μου προσπαθώ να βρω κάποιους λόγους σε οδυνηρές αναμνήσεις.

Αλλά δεν έχω βρει ακόμα την απάντηση.

Είμαι στη διάθεση επιστημονικής ομάδας για να διεξαχθεί ενδελεχής μελέτη για την περίπτωσή μου».