Υπέρ μιας επέμβασης ειρηνευτικής δύναμης του Αραβικού Συνδέσμου προκειμένου να «μπει τέλος στη σφαγή» στη Συρία και να αποφευχθεί η κατάρρευση της χώρας, τάχθηκε ο πρόεδρος του ισραήλ

«Ο Αραβικός Σύνδεσμος μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει μια προσωρινή κυβέρνηση στη Συρία για να σταματήσει τη σφαγή και να εμποδίσει τη Συρία να καταρρεύσει. Ο ΟΗΕ πρέπει να υποστηρίξει μια δύναμη αράβων κυανοκράνων», δήλωσε ο κ. Σιμόν Πέρες, στην πρώτη εδώ και σχεδόν 30 χρόνια ομιλία αρχηγού του εβραϊκού κράτους ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

«Δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια ενώ ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ κατασφάζει τον ίδιο το λαό του και τα παιδιά», δήλωσε ο Πέρες, τον οποίο επευφήμησαν όρθιοι στο τέλος της ομιλίας του οι περισσότεροι ευρωβουλευτές.

«Η καλύτερη λύση για να μπει τέλος η συριακή τραγωδία είναι να επιτραπεί στον Αραβικό Σύνδεσμο, μέλος του οποίου είναι η Συρία, να επέμβει», επέμεινε. «Μια δυτική επέμβαση θα θεωρούνταν ξένη επέμβαση», επισήμανε ο Πέρες.

Στη διάρκεια της ομιλίας του που διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, ο Πέρες κατήγγειλε το ιρανικό καθεστώς, το οποίο κατηγόρησε ότι αποτελεί «τη μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη στον κόσμο», και ζήτησε από τους Ευρωπαίους να «συμπεριλάβουν την Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη», στη μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.