Ο στρατιωτικός αρχηγός των ανταρτών της Συρίας αύξησε σήμερα την πίεση στη διεθνή κοινότητα για να εξοπλίσει τους άνδρες του, λέγοντας στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής του στην Ε.Ε. ότι οι δυνάμεις του δεν μπορούν να ανατρέψουν το καθεστώς του Άσαντ χωρίς την υποστήριξη αυτή.

«Χρειαζόμαστε όπλα και πυρομαχικά για να σταματήσουμε το σκοτωμό, για να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας και να υπερασπίσουμε τους πολίτες μας», δήλωσε ο στρατηγός Σαλίμ Ιντρίς, ο αρχηγός του επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, απευθυνόμενος σε ευρωβουλευτές στη διάρκεια μιας συνάντησης στις Βρυξέλλες με τη φιλελεύθερη πολιτική ομάδα ALDE (Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη).

«Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει, γιατί η διεθνής κοινότητα βλέπει απλώς τα νέα στην τηλεόραση, μιλάει απλώς στα μέσα ενημέρωσης και λέει πως αυτό δεν είναι καλό, πως το καθεστώς πρέπει να σταματήσει, πως ο Μπασάρ αλ Άσαντ πρέπει να φύγει, αλλά δεν κάνουν τίποτε. Πολύ λίγη υποστήρι8η έρχεται από δυτικές χώρες. Είναι ανάγκη να δούμε πραγματική δράση», πρόσθεσε

Ο στρατηγός Ιντρίς ζήτησε όχι μόνο όπλα, αλλά και την αποστολή ανθρωπιστικής αρωγής απ’ ευθείας στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες.

Ζήτησε επίσης να έχουν «περισσότερη προστασία» οι σύροι πρόσφυγες που φθάνουν σε ευρωπαϊκές χώρες, μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.