Ο Νικολά Σαρκοζί δηλώνει ότι δεν «επιθυμεί» να επιστρέψει στην πολιτική, αλλά είναι πιθανόν να αναγκασθεί να το πράξει «από καθήκον» για τη Γαλλία, όταν «δεν θα έχει άλλη επιλογή» εξαιτίας της «σοβαρότητας» της κατάστασης, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο στο περιοδικό Valeurs Actuelles.

«Δυστυχώς, θα υπάρξει μία στιγμή οπότε η ερώτηση δεν θα είναι πλέον “θέλετε;”, αλλά “έχετε άλλη επιλογή;”. Στην περίπτωση αυτή δεν θα μπορώ να συνεχίσω να λέω στον εαυτό μου: είμαι ευτυχής, πηγαίνω την κόρη μου στο σχολείο και κάνω διαλέξεις παντού στον κόσμο. Στην περίπτωση αυτή, στην πράξη, θα είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Όχι από επιθυμία. Από καθήκον. Μόνο και μόνο γιατί πρόκειται για τη Γαλλία», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

Από τότε που εγκατέλειψε το Μέγαρο των Ηλυσίων τον περασμένο χρόνο, ο Νικολά Σαρκοζί εγκατέλειψε την πολιτική και αφιερώνει τη ζωή του στη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι και την κόρη του Τζούλια, και δίνει διαλέξεις.

Ο Σαρκοζί δηλώνει ότι δεν έχει καμία όρεξη να συγχρωτισθεί με τον πολιτικό κόσμο, διότι αυτό τού προκαλεί «θανατηφόρα πλήξη».

Όταν ερωτάται αν θέλει να πάρει την εκδίκησή του, απαντά ότι «αυτό είναι ένα πολύ κακό συναίσθημα. Και έπειτα, για ποια εκδίκηση θα πρόκειται; Για να αναλάβει κανείς τη Γαλλία στην κατάσταση που θα την έχουν αφήσει οι σοσιαλιστές;… Ειλικρινά λοιπόν, αν έχω ανάγκη να επιστρέψω; Ε, όχι».