Ο 12χρονος Eduardo Posso άφησε την τελευταία του πνοή στις 24 Μαΐου με φρικτό τρόπο, δαρμένος και δεμένος σε μία βρύση με ηλεκτροφόρο κολάρο σκύλου στον λαιμό του.

Ο 32χρονος πατέρας του Luis Posso και η θετή μητέρα του, η 25χρονη Dayana Medina-Flores, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο, καθώς πιστεύεται πως άφησαν τον 12χρονο να πεθάνει από την πείνα.

Το ζευγάρι από την Ιντιάνα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, κρατούσαν το άτυχο αγόρι κλεισμένο στο μπάνιο ενός μοτέλ, κατά τις τελευταίες μαρτυρικές εβδομάδες της ζωής του. Μάλιστα αναφέρεται πως ο πατέρας του είχε βγάλει και selfie με τον αλυσοδεμένο γιο του, την οποία οι αρχές ανακάλυψαν κατά την έρευνα που έγινε μετά τον τρομακτικό θάνατο του Eduardo.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το λουρί ήταν δεμένο γύρω από τη μπάρα για τις πετσέτες, στο μπάνιο του μοτέλ, και ο Posso με τη Medina-Floresτον άφηναν το αγόρι ολομόναχο έτσι δεμένο για να μοιράσουν φυλλάδια για το περιπλανώμενο τσίρκο στο οποίο δούλευαν.

Η Medina-Flores είπε στις αρχές πως στις 23 Μαΐου ο Eduardo αρρώστησε και ήταν πολύ αδύναμος για να φάει. Την επόμενη ημέρα ο πατέρας του τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αρχές βρήκαν στο κινητό της Medina-Flores ένα βίντεο με τον Eduardo δεμένο στο μπάνιο. Μάλιστα αναφέρεται πως ένα από τα άλλα τρία παιδιά, που φρόντιζε το ζευγάρι, μπήκε στο μπάνιο και αγνόησε το ταλαιπωρημένο αγόρι.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν επίσης αλυσίδες, χειροπέδες, ηλεκτροφόρο κολάρο σκύλου, σχοινιά και λουκέτα κρυμμένα κάτω από το κρεβάτι, στο δωμάτιο του μοτέλ, μετά τον θάνατο του άτυχου αγοριού.

Αρχικά η Medina-Flores αρνήθηκε πως γνώριζε την αβάσταχτη κακοποίηση σε βάρος του αγοριού, αλλά αργότερα είπε πως ο Posso είχε χτυπήσει αμέτρητες φορές τον γιο του.

Η μητέρα του Eduardo Aurea Garcia δήλωσε στο CNN πως έχασε την κηδεμονία του παιδιού μετά το διαζύγιό της από τον πατέρα του, το 2016, επειδή δεν εμφανίστηκε σε μία ακροαματική διαδικασία. «Όταν μου είπε πως ο Eduardo πέθανε τρελάθηκα. Άρχισα να ουρλιάζω. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό πως θα μπορούσε να κάνει κάτι τόσο τρομερό. Πώς μπορεί να το κάνει κάποιος αυτό στον γιο του; Δεν το κάνεις αυτό, να τον αφήνεις να πεθάνει από πείνα, να τον δένεις, να τον χτυπάς. πώς μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό ειδικά στο ίδιο του το αίμα;»

Ο Posso και η Medina-Flores κρατούνται χωρίς εγγύηση μέχρι να οδηγηθούν εκ νέου στο δικαστήριο.